Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije legalna

Predstavnici Hajduka i Splitsko-dalmatinskog saveza napustili Skupštinu HNS-a

Skupština HNS-a
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
22.12.2017.
u 13:42

Za vrijeme njegova izlaganja Marasoviću je isključen mikrofon pa su novinari koji prate skupštinu u susjednoj dvorani ostali bez tona

Predstavnici Hajduka i Splitsko-dalamtinskog nogometnog saveza napustili su izbornu skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza, koja se u petak održava u hotelu Sheraton, uz tvrdnju kako nije legalna.

- Skupština je sazvana po jednom poslovniku, a vodi se po drugom poslovniku. Stari poslovnik nije u skladu sa Zakonom o sportu, a sada ga na ovoj Skupštini žele promijeniti, zbog čega je ova Skupština nelegalna. Zbog toga tražimo raspuštanje ove Skupštine - kazao je Ivan Kos predsjednik Uprave Hajduka.

Skupština HNS-a
1/17

Njegov prijedlog je jednoglasno odbijen nakon čega su predstavnici Hajduka i Splitsko-dalmatinskog županijskog saveza napustili dvoranu.

Prigovor na promjenu dnevnog reda i mijenjanje poslovnika prvi je imao predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović. Za vrijeme njegova izlaganja Marasoviću je isključen mikrofon pa su novinari koji prate skupštinu u susjednoj dvorani ostali bez tona.

Predsjednik Splitsko-dalmatinskog županijskog nogometnog saveza Marko Erceg također je kazao kako je Izborna skupština nelegalna jer je sazvana po jednom poslovniku, a vodi se po drugom.

Nekoliko dana uoči Izborne skupštine, Sportska inspekcija pokrenula je postupak protiv HNS-a. Sportska inspekcija navodno je to napravila po službenoj dužnosti na osnovi prijave koju je dobila, a po kojoj se očito sumnja da neke stvari u HNS-u nisu u skladu sa zakonom. Nagađa se kako je razlog postupka upravo bila neusklađenost statuta HNS-a s poslovnikom o radu Skupštine.

U statutu HNS-a, koji je Skupština nogometnog saveza donijela 5. lipnja ove godine, jasno stoji u članku 97.  da će se svi opći akti saveza uskladiti s odredbama statuta u roku od 90 dana od dana ovjere od strane nadležnog ureda državne uprave. Taj rok prošao je još 25. studenog ove godine, no Poslovnik o radu skupštine nije usklađen s novim statutom. Na snazi je i dalje onaj koji je Skupština HNS-a donijela 21. prosinca prošle godine.

Međutim, iz HNS-a su poručili kako je Sportska inspekcija izvršila inspekcijski nadzor nad primjenom odredbi Zakona u sportu u HNS-u 27. rujna 2017. godine. U HNS-u smatraju kako je neprimjereno dovoditi u pitanje legitimitet Skupštine te da za to ne postoji niti jedan pravni argument.

Skupština HNS-a
1/14

Komentara 20

DU
Deleted user
15:09 22.12.2017.

Hvala Bogu da ima pametnih ljudi koji su znali pravo izabrati i nastaviti dobru reputaciju hrvatskoga nogometa. Sada idem9 po medalju na svijetsko u Rusiju a onda polako dalje u nove izazove.

MA
Magnificus
16:52 22.12.2017.

hajduk je na žalost postao sjeme zla, razdora i mržnje! a najžalosnije je da sve te uprave plešu kako im ulica svira, sve u strahu da ih ne pretuku ili im zapale aute....strašno na što je split spao

Avatar Moodleen
Moodleen
14:38 22.12.2017.

E jadni Dalmoši, ili po njihovom, ili nikak. Ko šiša "većinu", ko šiša sve ostale.... I navek su im drugi krivi, kaj oni nemaju špigle? Prokleti bolesni egoizam. Mora da su proradili geni potomaka s one strane Drine, onih kajkaj znaju crtati "svastike" da naude zemlji u kojoj žive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije