Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Dario Šarić izabran u momčad Svijeta na All-Star vikendu

Dario Šarić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
25.01.2017.
u 22:11

Šarić je treći hrvatski košarkaš koji će sudjelovati u utakmici igrača koji su tek stigli u najjaču ligu svijeta ili proveli u njoj samo jednu sezonu

Hrvatski košarkaški reprezentativac i igrač Philadelphia 76ersa Dario Šarić igrat će za momčad Svijeta u utakmici "Zvijezda u usponu" na All-Star vikendu kojem je ove godine domaćin New Orleans, priopćeno je u srijedu iz ureda NBA lige.

Šarić je treći hrvatski košarkaš koji će sudjelovati u utakmici igrača koji su tek stigli u najjaču ligu svijeta ili proveli u njoj samo jednu sezonu. Prošle godine su Mario Hezonja sa 19 koševa i Bojan Bogdanović sa šest poena sudjelovali su u porazu Svijeta od momčadi Amerikanaca (154:157), dok je 2015. godine Bogdanović ubacio 16 koševa u pobijedi Svijeta 121:112.

U svjetskoj momčadi su, uz Šarića, još trojica Europljana: Srbin Nikola Jokić (Denver), Latvijac Kristaps Porzingis i Litavac Domantas Sabonis (Oklahoma City). Kanadu će predstavljati Trey Lyles (Utah) i Jamal Murray (Denver). Šarićev suigrač iz Philadelphije Joel Embiid predstavlja Kamerun, a tu su još i Australac Dante Exum (Utah), Bahamac Buddy Hield (New Orleans) te Emmanuel Mudiay (Denver) iz Konga.

Na popisu američkog sastava nalaze se: Devin Booker (Phoenix), Malcolm Brogdon (Milwaukee), Marquese Chriss (Phoenix), Brandon Ingram (LA Lakers), Frank Kaminsky (Charlotte), Jahlil Okafor (Philadelphia), D’Angelo Russell (LA Lakers), Jonathon Simmons (San Antonio), Karl-Anthony Towns (Minnesota) i Myles Turner (Indiana).

Utakmica će biti odigrana 17. veljače, u noći s petka na subotu, dva dana prije All-Star utakmice glavnih zvijezda.

Ključne riječi

Komentara 1

TA
tabula
09:09 26.01.2017.

Mikicino polufinale već tri dana glavna vijest, a jedva provađoh fantastičnu sportsku vijest, da je naš mladi as Šarić izabran i igrat će za momčad svijeta na All Star Weekendu u New Orleansu. Bravo Dario.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije