Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'bio je čist penal'

Dalića pitali koga želi u osmini finala. Odgovor će oduševiti cijelu Hrvatsku

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Belgije u 3. kolu Svjetskog prvenstva u Katru
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/47
01.12.2022.
u 19:29

U osmini finala Hrvatska ide na prvoplasiranu reprezentaciju iz skupine E, a taj će dvoboj biti odigran u ponedjeljak, 5. prosinca. Marokanci će 6. prosinca igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine E.

Hrvatska reprezentacija osvojila je drugo mjesto u skupini F odigravši 0-0 protiv Belgije, a kao prvi su mjesto u osmini finala izborili Marokanci koji su svladali Kanadu sa 2-1. Hrvatska je opasno živjela u drugom poluvremenu, nakon što je bila bolja u prvom, u kojem je Anthony Taylor zbog milimetarskog zaleđa poništio već dosuđeni kazneni udarac za Hrvatsku. U drugom dijelu je Romelu Lukaku pogodio vratnicu i još tri dobre prilike za postizanje pogotka.

Novinarima se nakon prolaska u osminu finala obratio i Zlatko Dalić:

- Hrvatska je sjajno odigrala. Imali smo čisti penal, opet nam se VAR ukazao. Za očekivati je da tako dobra reprezentacija kao što je Belgija stvori neke prigode, ali imali smo sreće treba i to reći. Nismo odustajali, branili smo se izlazili van u kontru, ali stvarno svima čestitke.

„Očekivali smo tešku utakmicu protiv Belgije, a takvo što smo i dobili. Belgija je sjajna momčad, znali smo da ne mogu odigrati tri loše utakmicu u nizu. No, čestitam svojim dečkima na borbenosti, trčanju, na igri po cijelom terenu. Kako prema naprijed tako i u obrani. Imali smo u drugom poluvremenu i malo sreće u svemu, ali to je nogomet“, rekao je Dalić te je naglasio kako je ova utakmica silno potrošila njegove igrače.

Pričekat će Dalić tko će biti protivnik, ali očekuje Španjolsku.

- Ako dođe Španjolska pripremit ćemo se za nju, nama je sada najvažnije da se odmorimo. Ako ćemo igrati ovako kao večeras, mi se ne bojimo nikoga.

U dvoboju Maroka i Kanade već nakon 23 minute dvoboja marokanci su imali dva gola prednosti. U 4. minuti početničku pogrešku vratara Milana Borjana iskoristio je Hakim Ziyech. Borjan je izašao iz kaznenog prostora i dodao loptu Ziyechu na 30 metara, a ovaj ga je preciznim udarcem prebacio za vodstvo.

incomprehension de la decision de l arbitre par MODRIC Luka (CRO) au match de football du groupe F opposant la Belgique à la Croatie lors de coupe de Monde au stade Ahmad Bin Ali à Doha au Qatar, le 1er décembre 2022. © Jean-Baptiste Autissier/Panoramic/Bestimage FIFA World Cup Qatar 2022 Group F match between Croatia and Belgium at Ahmad Bin Ali Stadium on December 01, 2022 in Doha, Qatar. Photo: JB Autissier / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE
Foto: JB Autissier

U 23. minuti Hakimi je dugim dodavanjem izbacio Youssefa El Nesyrija, a marokanski napadač je odlično primio loptu i u sprintu došao do kaznenog prostora te sa 12-13 metara pogodio bliži kut pokraj loše postavljenog vratara Borjana.

01.12.2022., stadion Ahmad Bin Ali, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, skupina F, 3. kolo, Hrvatska - Belgija. Joško Gvardiol Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U 40. minuti Kađani su smanjili zaostatak. Po lijevom boku prošao je Sam Adekugbe i poslao loptu prema kaznenom prostoru. Na putu se ispriječio Nayef Aguerd promijenio putanju lopte i pogodio bliži kut svojih vrata.

Standings provided by Sofascore

U osmini finala Hrvatska ide na prvoplasiranu reprezentaciju iz skupine E, a taj će dvoboj biti odigran u ponedjeljak, 5. prosinca. Marokanci će 6. prosinca igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine E.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar urok_eye
urok_eye
19:57 01.12.2022.

Tko je očekivao da Belgija neće Hrvatskoj stvoriti ni jednu opasnu priliku pred golom, a pogotovo prema kraju kad nemaju što izgubiti, taj neka gleda turske sapunice umisto nogometa.

ER
EroK
19:59 01.12.2022.

Bravo Vatreni! Bravo Zlatko!

KO
koraknaprijed
19:42 01.12.2022.

Zlato je vrlo,vrlo realno za Hrvatsku,nitko nema Modrica,Brozovica,Kovacica,Perisica,Gvardiol ,Kramarica,nikad ne znas koji ce od njih preuzeti itakmicu u svoje ruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije