Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAJKA TRAJE

VIDEO Čudesna Girona 'natrpala' Barcelonu i preuzela vrh ljestvice španjolske lige!

LaLiga - FC Barcelona v Girona
ALBERT GEA/REUTERS
10.12.2023.
u 23:15

Ovom pobjedom katalonska momčad je nastavila svoju bajku u španjolskom prvenstvu te su preskočili Real Madrid na prvom mjestu ljestvice. Girona sad ima 41 bod na vrhu, slijedi ih Real Madrid s 39, a iza njih su Atletico Madrid i Barcelona s po 34 poda

Nevjerojatnu utakmicu imali smo priliku vidjeti u španjolskoj La Ligi u kojoj je najveće pozitivno iznenađenje ovosezonskog dijela prvenstva, Girona, u gostima na Montjuicu svladala Barcelonu 4:2.

Ovom pobjedom katalonska momčad je nastavila svoju bajku u španjolskom prvenstvu te su preskočili Real Madrid na prvom mjestu ljestvice. Girona sad ima 41 bod na vrhu, slijedi ih Real Madrid s 39, a iza njih su Atletico Madrid i Barcelona s po 34 poda. 

Girona je povela u 12. minuti susreta kad je Ukrajinac Viktor Cigankov poveo kontru na desnoj strani te ubacio u sredinu za sunarodnjaka Artjoma Dovbijka koji je zakucao loptu u mrežu za 1:0. Barca je vrlo brzo izjednačila u 19. minuti preko Roberta Lewandowskog na asistenciju Raphinhe.

Međutim, Girona se ni u kojem trenutku utakmice nije povukla te je nastavila napadati, a to im se isplatilo u 42. minuti kad su opet došli do vodstva preko lijevog beka Miguela Gutierreza koji ove sezone prisilno igra na poziciji centralnog veznjaka te briljira. 

U drugom dijelu utakmice se nastavila ista priča. Iako je u statističkim rubrikama Barcelona imala više udaraca, Girona je bila ta koja je stvarala ozbiljnije prilike. Propustila je gostujuća momčad nekoliko zicera, ali ipak su uspjeli pogoditi u 81. minuti preko Valeryja Fernandeza na asistenciju Stuanija. 

Nije ni tu bio kraj. Barcelona se u sudačkoj nadoknadi vratila i smanjila na 3:2 pogotkom Ilkaya Gundogana koji se jako dobro snašao u kaznenom prostoru, ali Girona je to vrlo brzo ugasila pri novom kontranapadu pogotkom 37-godišnjeg Urugvajca i legende Girone Christiana Stuanija.  Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.

Girona u idućem, 16. kolu španjolskog prvenstva dočekuje momčad Alavesa, dok Barcelonu čeka teško gostovanje na Mestalli kod Valencije.

Komentara 5

DI
did_Iva
02:40 11.12.2023.

Razbili ih k'o beba zvečku! Girona igra vrlo lijep i efikasan nogomet.

MK
mkzr
14:42 11.12.2023.

Vrhunski klub, živim ovdje u Gironi i navijam za njih.Mali klub sa malo para ali talentirani igrači i kvalitetno selektirani.Dokaz da se sa malo para ali kvalitetnom selekcijom i radom može parirati bogatim i proslavljenim klubovima.Samo rad i rad i zdrava selekcija igrača a ne djeca bivših igrača i trenera i bogatih roditelja

OL
OldybutGoldy
08:26 11.12.2023.

s po 34 poda... I kakav pod, hrastovi ili parket ili linoleum....??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije