Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriva poslovni plan

Cro Cop prvi na svijetu pokreće on-line borilačke seminare

28.11.2014., Zagreb - Mladi tenisac Borna Coric na treningu s Mirkom Filipovicem. Borna Coric, Mirko Filipovic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Petar Glebov/PIXSELL
17.12.2014.
u 07:15

Okreće se biznisu: Ne zanimaju ga trenerski rad uživo i putovanja.

Mirko Filipović po mnogo čemu je poseban borac. Poseban je po tome što je jedini koji ima Pride i K-1 pojas, gotovo je jedini vrhunski borac iza kojeg ne stoji neki klub, poseban je po svom slavnom lijevom high-kicku, po tome što se za sve borbe priprema isključivo kod kuće, a poseban bio mogao biti i po onome u što se sada upušta.

Uključit ću i Drviša

Štoviše, to će ga svrstati u red pionira u borilačkom svijetu. Kao i mnogi drugi proslavljeni borci i on je odlučio baviti se održavanjem seminara, no razlika je u tome što će on prvi pokrenuti on-line školu dostupnu u cijelom svijetu odnosno na hrvatskom, engleskom, japanskom, a vjerojatno i na još nekim jezicima. Jest da tome doprinosi i njegova zasićenost putovanjima, no postoje i logični poslovni razlozi:

- Ako držite seminar uživo ne možete imati više od 40-50 ljudi, a i tada je upitno koliko će ljudi uspjeti to zapamtiti i koliko je to sve skupa kvalitetno. Na ovaj način simuliram seminar jedan na jednoga. Cijena jednog seminara neće biti veća od runde pića, negdje oko 20 eura, moći će se vidjeti on line i to bezbroj puta, a u roku od dva tjedna od konzumacije imat ćemo i gratis dodatke. U njih će spadati kondicijska priprema, specifična za borilački sport, koja je ujedno i univerzalna, te prehrana i suplementi, a i objasnit ću koncept treninga, kako ga postaviti i kako trenirati - najavljuje Cro Cop i objašnjava:

- Uz mene, demonstrirat će i vrhunski američki majstor džiju džicua Dean Lister, ali i bivši svjetski boksački prvak Stipe Drviš te kondicijski eksperti Mario Mlinarić i Pero Kuterovac, a surađivati će s nama i sveučilišni profesor prof. dr. Igor Jukić. Uz pomoć video snimki prikazat ćemo izvođenje svakog udarca u realnoj brzini, a potom usporeno. Krenut ćemo od samih početaka, pravilnog zagrijavanja, istezanja, svakog pojedinačnog udarca rukom i nogom, kako povezati ruke i noge, kako se obraniti od rušenja, borbu u klinču, osnove hrvanja i elemente borbe u parteru. Zapravo, objašnjavat ćemo sve što se događa u realnoj borbi, a i isticat ćemo najčešće pogreške. Štoviše, seminar će biti interaktivan pa ću ja putem weba i odgovarati na najzanimljivija pitanja.

A ja sam počeo u šupi

Uz sve ovo što sprema Mirko se zacijelo zapita kakav li bi samo on borac bio da mu je sve ovo bilo dostupno kada je on počinjao, u obiteljskoj šupi u slavonskoj Privlaci. S obzirom da će on line seminar biti poprilično detaljiziran, za takvo što morat će angažirati i vrhunsku tehnnologiju.

- Svaki udarac snimat ćemo sa tri kamere, uz tonsku podlogu i slow-motion. Seminaru će se moći pristupiti preko moje internetske stranice www.mirkofilipovic.com, a pristup će funkcionirati kao klasični "pay per view". Svakog prvog u mjesecu pojavit će se seminar s novom temom, a kada ga jednom platiš moći ćeš ga pogledati i za pet godina.

Objašnjavat će Mirko i psihološku pripremu boraca, ali i koncept treninga po ciklusima s čim u vezi kaže:

- Borac treba paziti i da se ne pretrenira. Bolje je biti podtreniran nego pretreniran jer onda barem u prvoj rundi možeš nešto izvući na svježinu, a ako si preumoran onda ni tada ne možeš ništa.

Svojim konzumentima Cro Cop će ponuditi još nešto.

- Ispričat ću im neispričane priče iz karijere.

Njegov fun-club, koji se također osniva, imat će svojevrsne povlastice.

- Oni će imati pravo na povlaštenu cijenu.

Znači li sve ovo, a čini se vrlo zahtjevnim projektom, da se približio trenutak kada će Cro Cop okačiti rukavice o klin?

- Ja se izvrsno osjećam i imam ponuda sa više strana te ću s borbama biti zauzet i 2015. godine.

>>Borna Ćorić: Bio sam u kavezu s Cro Copom

Komentara 2

VA
valdop
10:49 17.12.2014.

stari moj gotov si kad ja to proučim

LA
lakočemo
13:30 17.12.2014.

puno sreće mirko tebi i stipi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije