Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tenisač u borilištu

Borna Ćorić: Bio sam u kavezu s Cro Copom

Mirko Filipović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
30.11.2014.
u 13:30

- Kao klinac bio sam lud za tenisom, igrao sam satima, no onda je u mom selu netko počeo krasti teniske mreže - rekao je Mirko Filipović.

Iako mu na terenu "navalentnosti" ne nedostaje, 18-godišnji Borna Ćorić ovaj je petak navratio po dodatnu dozu agresivnosti. Jedan od najperspektivnijih svjetskih tenisača pojavio se na treningu proslavljenog hrvatskog gladijatora Mirka Filipovića. Premda su njegove pripreme za novogodišnji tokijski okršaj sa Satoshijem Ishijem u punom jeku i premda se sve odvija u njegovoj privatnoj dvorani, Cro Cop je rado ugostio nadolazeću svjetsku tenisku zvijezdu.

Borna: Najviše volim boks

S obzirom na to da je baš taj dan započeo sa svojim kondicijskim pripremama, nakon trotjedne pauze, Borna je s Cro Copom i njegovim suvježbačima prošao samo uvodni dio treninga, a onda je povukao ručnu i ostatak treninga odgledao. Očiju širom otvorenih.

– Premda ćeš ti u karijeri vjerojatno zaraditi koliko i cijela hrvatska borilačka zajednica zajedno, dobro je da si došao vidjeti kako se mi patimo – ustvrdio je Cro Cop i, okrenuvši se prema nama, dodao:

– Sviđa mi se taj Borna jer je pristojan kao rijetko koji sportaš.

I ostalim gladijatorima, a bili su tu Stipe Drviš, Kristijan Pejša, Saša Milinković te kondicijski trener Mario Mlinarić, Borna se svidio na prvu, no i unatoč tome prodali su mu nekoliko internih "fora".

– Od svih borilačkih sportova najviše volim boks koji sam čak, jednom tjedno, i trenirao s Draženom Forgačem. Nažalost, više ne stignem.

Je li boks vježbao iz gušta ili s namjerom da mu to bude dodatak treningu? Ili možda da mu to povisi razinu agresivnosti na terenu?

– Na terenu sam dovoljno agresivan, nije zbog toga. Trenirao sam boks 20 posto ciljano i uz 80 posto gušta.

Za ATP-ovu stranicu kazao je da bi, da nije postao tenisač, vjerojatno bio boksač. No, tko zna, možda će u nekoj novoj anketi reći "ultimate fighter" jer ga je Mirko, nakon svog treninga, pozvao da navuče rukavice i uđe u kavez.

– Najviše me se dojmio sparing u parteru, "ground and pound", kada se Mirko branio od svježih suvježbača koji su se stalno mijenjali. Fascinirao me je intenzitet Mirkova treninga, ali i snaga tih zadanih i primljenih udaraca koje nikad nisam vidio uživo, odnosno iz takve blizine.

Borna pamti Cro Copa još iz vremena kada je bio prvašić.

– Prva borba koju pamtim bio je okršaj s Bobom Sappom. Cro Cop za sve nas klince bio istinska legenda.

Osim boksačkih mečeva, Borna na svojim čestim putovanjima (tenisači su najveći sportski globtroteri) voli gledati i televizijske serije.

– Imam ih nasnimljene i uvijek ih nosim sa sobom, za razbibrigu i opuštanje. Najviše volim gledati "Breaking Bad", "24 hours" i "How I met your mother".

O novcu se ne brinem

Budući da je 2014. bila rezultatski plodna (ušao je u prvih 100), sva ona obiteljska ulaganja u njega počela su se vraćati pa u rubrici "prize money" stoji 228,518 USD.

– U tenisu se dobro zarađuje, no vjerojatno niste uzeli u obzir troškove ulaganja u moj teniski razvoj. Jako puno putujem i sve ja plaćam, i putne troškove, svoje i trenerske, plaćam i trenera, hotele, tako da sve te svote morate umanjiti barem za pola.

Tko se brine o novcu i izdacima?

– Time se bave moj otac i moj menadžer. Mene to ne zanima jer ja želim igrati tenis i biti što bolji.

Što bude bolje igrao, to će stizati više novca. Hoće li ga oplemenjivati?

– O ulaganjima je prerano razmišljati, ta tek mi je prva sezona na Touru. Moj primarni egzistencijalni cilj je da cijela moja obitelj može živjeti normalan život, da sestra može ići na faks koji hoće, da svatko može voziti siguran automobil.

>> Koliko će Borna Ćorić jako i dugo sjati, ovisi o sljedeće dvije godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije