Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDAVANJE NA KIF-u

Cro Cop: Nikad spremniji, ali i nikad toliko operacija na meni

cro cop (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
28.02.2011.
u 17:57

- Nisam želio sina naučiti gušenje ili polugu pa da naudi nekom vršnjaku, a ja da za to odgovaram. Zato sam ga upisao na hrvanje

”Griješio sam”, priznao je Mirko Filipović polaznicima Međunarodnog seminara kondicijska priprema u borilačkim sportovima.

– Glede kondicijske pripreme prije se nisam konzultirao, mislio sam da sve mogu sam, ali baš i nije tako – kazao je Cro Cop o razdoblju prije nego što je za osobnog trenera angažirao dekana Kineziološkog fakulteta prof. dr. Igora Jukića.

O svom sportu Cro Cop je kazao:

– Ultimate fight se prakticira od kamenog doba. Ljudi su se tukli od kada znaju za sebe. U počecima organizirane slobodne borbe bili su dopušteni udarci glavom i nogom u genitalije, a onda je održan UFC1 u Denveru 1993.

Filipović je auditoriju okupljenom na KIF-u kazao da treba trenirati teško da bi se borilo lako i da je za psihičku pripremu najbolja tjelesna priprema.

– No, išao sam i na vježbe koncentracije i vizualizacije kod profesorice Barić. Inače, u vrhunskom sportu morate ozbiljno voditi računa o sve tri komponente, o treningu, odmoru i prehrani. Za mene ne postoji subotnji izlazak, nekakvo opijanje, jer ti toksini izađu iz tijela nakon tjedan dana.

Za svoj sljedeći meč, 19. ožujka u New Jerseyu, Cro Cop je najavio:

– Ni s 25 godina nisam bio tako pripremljen, ali nisam imao niti pet operacija.

Pričao je Mirko i o svom osmogodišnjem sinu Ivanu i o tome kako jabuka ne pada daleko od stabla.

– Boga molim da mu se ne dopadne to što ja radim, no stalno je u dvorani i teško je to postići. Pokušao sam ga ja trenirati, ali sam shvatio da ne znam podučavati, pa sam ga upisao na hrvanje. Ne želim ga naučiti polugu ili gušenje da nekome u školi ne slomi ruku, te da tata ne ode u zatvor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije