Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj karijere

Cro Cop je žrtva evolucije sporta

Mirko Filipović
VL
22.09.2009.
u 19:32

Liječnici sportske komisije savezne države Teksas suspendirali su Mirka Filipovića. No, riječ je o uobičajenoj proceduri svake sportske komisije u svim američkim saveznim državama nakon ozljede boraca.

To znači da se Mirko neće moći boriti na priredbama UFC-a sve dok ne priloži liječnički dokaz da se oporavio od ozljede kapka.

Žele borbu s Coutureom
Sve to Cro Copa ne zabrinjava jer planira još samo jednu borbu, oproštajnu. Uostalom, o njegovu odlasku već su se raspisali i engleski i američki mediji. The Sun mu priznaje da je svojedobno udarao najopasnije na svijetu (high-kickom u glavu), a neki kroničari i žale što odlazi, a da nisu vidjeli njegovu borbu s Randyjem Coutureom jer su njih dvojica proslavila slobodnu borbu.

Novinar Yahoo Newsa piše da ga to podsjeća na priču iz džungle, da je mladi lav pobijedio starog. Portal 411mania.com piše o Mirkovu labuđem pjevu proglasivši njegovu borbu s Fjodorom (2005.) ponajvećom u povijesti tog sporta.

Tyson Harris, kolumnist Bleacher Reporta, piše da Mirko i dalje nije loš, već da je preko njega prešla evolucija tog sporta. Kaže da bi se Cro Cop trebao boriti u nižoj kategoriji (93 kg), može li toliko omršavjeti, ili u lakoteškoj kategoriji koju bi trebalo uvesti. Teškom kategorijom u UFC-u dominiraju viši i teži borci od Mirka, divovi poput Lesnara, Velazqueza, Carwina, Lashleya i Dos Santosa.

Stiže najjači Zemljanin
Osim već prisutnih, u sport ulaze novi divovi, poput Mariusza Pudzianowskog. Riječ je o sportašu koji je peterostruki prvak natjecanja koje se zove “Najjači čovjek na svijetu” i sadrži discipline poput povlačenja aviona i kamiona, dizanja teškog kamenja i balvana i slične vještine. No nije to još jedan puki snagator među gladijatorima poput Boba Sappa. Poljak nije u taj svijet ušao samo zbog enormnog mišićja. Godinama je trenirao kontaktni karate (kyokushinkai), a sedam godina i boks. Mirkove je visine (185 cm), ali ima 130 kg, pa bi Big Python, kako ga zovu, mogao biti nova velika atrakcija slobodne borbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije