Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi put u finalu

Cristiano Ronaldo zabija čak tri metra iznad zemlje!

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
08.07.2016.
u 19:45

Ronaldo će u Parizu imati rijetku priliku u istoj sezoni ujediniti europski klupski i reprezentativni naslov

Postoji li nešto što Ronaldo može, a Messi ne može, onda je to pogodak kakav je CR7 postigao protiv Walesa. To je već odavno postala Portugalčeva specijalnost: nebeski skok, zastoj u zraku i hladnokrvna, neumoljiva egzekucija.

Na isti način zabio je za Manchester United u finalu Lige prvaka 2008. godine, ali i za Real Madrid baš protiv Manchester Uniteda prije tri godine. Španjolci su tada iznijeli zapanjujući podatak kako je Ronaldova glava u trenutku udarca bila gotovo tri metra iznad zemlje!

Nijemi, vjerojatno i zadivljeni promatrač tada je bio branič Uniteda Patrice Evra.

Koljeno u razini glave

– Zašto si ga pustio da zabije!? – napao je tada Evru u poluvremenu njegov trener Alex Ferguson koji se poslije utakmice odmah posuo pepelom.

– Kad sam vidio snimku, odmah sam shvatio kako sam glup! Pa Ronaldovo koljeno bilo je u razini Evrine glave! Fenomenalno, to sigurno nije u stanju izvesti nijedan igrač na svijetu. Messi sigurno ne – fasciniran je bio Fergie, čovjek koji je Ronalda 2003. doveo iz Sportinga na Old Trafford i od njega napravio stroj.

Naime, nema danas nogometaša takvoga nogometnoga znanja i tako impresivnih fizičkih karakteristika kao kapetan Portugala. Sa svojom visinom od 185 cm i odrazom s mjesta od čak 78 cm mogao je biti i vrhunski košarkaški razigravač.

Primjerice, legendarni razigravači John Stockton i Isiah Thomas bili su iste visine kao Ronaldo. Dapače, Ronaldov odraz s mjesta čak je sedam centimetara viši od prosjeka košarkaša u NBA ligi.

Usto, taj snagator s Madeire tijekom dnevne vježbe u teretani podigne ekvivalent 16 automobila Toyota Prius, a u klupskoj sezoni odradi 900 sprintova više od prosječnog atletičara na kratke pruge.

Sve je to Cristiano Ronaldo, najmoćniji nogometaš današnjice, čovjek opsjednut porivom da uvijek bude najbolji. U tom smjeru ide i njegova izjava uoči finala Europskog prvenstva.

– Oduvijek sam sanjao da osvojim trofej s Portugalom, nadam se da je sada taj trenutak došao. Samouvjeren sam i vjerujem u suigrače koji zaslužuju titulu. Ja zaslužujem titulu. Navijači je zaslužuju – kazao je Ronaldo kojemu će ovo biti drugi finale Eura.

Bolan poraz od Grka

Prije 12 godina, kao 18-godišnjak, s Portugalom je izgubio finale od Grka u Lisabonu.

Ronaldo, do grla zakopan u svoju narcisoidnost, ovoga puta ne ganja samo naslov za Portugal, nego pod svaku cijenu želi nadmašiti svoga najvećega konkurenta Messija. Genijalnog nogometaša koji u dresu Argentine ništa nije osvojio.

Usto, Ronaldo će plasmanom u finale Eura biti i favorit za Zlatnu loptu, a donese li naslov u Lisabon, ući će u kategoriju najvećih europskih nogometaša svih vremena. U društvo Platinija, Beckenbauera, Van Bastena i Zidanea, osvajača Zlatne lopte, ali istodobno i europskih prvaka s reprezentacijom. Jedini gigant koji, poput Messija, ima sve individualne nagrade, ali ne i naslov s reprezentacijom jest – Cruijff.

Također, Ronaldo će u Parizu imati rijetku priliku u istoj sezoni ujediniti europski klupski i reprezentativni naslov. To je, primjerice, prije četiri godine ostvario Španjolac iz Chelseaja Fernando Torres, a 2000. godine Francuz Nicolas Anelka iz Real Madrida, premda u finalu EP-a protiv Talijana nije zaigrao ni minute.

Sve oči nogometnog svijeta u nedjelju će biti uprte u Cristiana Ronalda, samo s jednim pitanjem – može li ga itko zaustaviti?

Odgovor na to pitanje u priručniku za braniče stane u dvije riječi: Jerko Leko.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije