Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci kritični

Ćiro: Nismo uopće imali žara; Besek: U igri naše momčadi ne vidim viziju!

miroslav blažević
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
12.06.2017.
u 09:26

Nevjerojatno je kako smo loše ušli u utakmicu. Izbornik je za to najviše kriv, kaže Ćiro.

Najuspješniji hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević bio je jako razočaran nakon što je jučer odgledao utakmicu.

– Jednostavno je nevjerojatno kako smo bez imalo žara ušli u utakmicu protiv Islanda. Iskreno, pribojavao sam se da će se tako nešto dogoditi, da će naši biti previše samopouzdani i previše uvjereni u pobjedu. Opet se pokazalo da se naši ne znaju nositi s ulogom favorita, to kao da ih je uspavalo. Vjerojatno su mislili da će lako do tri boda u Reykjaviku – rekao je trener svih trenera.

Igrali smo bez presinga

A tko je najveći krivac za takav stav?

– Uvijek je trener najveći krivac jer igrači igraju onako kako trener, to jest izbornik kaže. A naši igrači jučer nisu bili napaljeni kako bi trebali biti, nisu bili ratnički raspoloženi kao što su to bili Islanđani – rekao je Ćiro, te zaključio:

– Zakomplicirali smo jako situaciju u skupini, ali naši mogu do tri boda i na oba teška gostovanja, u Istanbulu i Kijevu. No, pod uvjetom da budu pravi, napaljeni, a ne kao jučer u Reykjaviku.

I Dražena Beseka razočarala je jučerašnja igra kockastih.

– Kako smo igrali, remi iz 88. minute bio bi nam još jako dobar. Jučerašnjih 90 minuta naši su odigrali ispod razine, kao da su u glavama prekomforno ušli u utakmicu, a onda je to tijekom utakmice teško promijeniti. Island je u drugom poluvremenu preuzimao sve više i više agresivnosti, a mi kao da smo čekali da završi remijem. Još uvijek smo u dobroj situaciji, sve imamo pod svojom kontrolom, no brine me igra Hrvatske. Činjenica je da vizija i koncepcija naše igre nekad uopće nema smisla. Previše se u igri oslanjamo na Modrića ili na neke druge individualce, a premalo je tu momčadske igre – rekao je Besek.

Naša vezna linija jučer nije uspjela stvoriti pravu šansu za napadače.

– Htjeli smo u posjed igre kako bismo izbjegli duel igru u kojoj su Islanđani jači. No problem je što smo taj posjed imali samo u našoj polovici, a ne i u suparničkoj. Sve se svodilo samo na to da ćemo nešto individualno napraviti. Ali, to se nije dogodilo. Mislim da nas je stajao taj katastrofalan ulazak u utakmicu – kaže Besek i dodaje:

miroslav blažević
1/24

– Nedostajalo nam je 5-6 igrača, što je na neki način alibi Čačiću, ali isto tako možda je baš zbog tih izostanaka trebao promijeniti koncepciju i način igre. Primjerice, Perišić je na desnoj strani bio potpuno beskoristan, vidi se da to nije pozicija koju igra u klubu. Naši igrači i izbornik trebaju shvatiti da rezultat ne rade individualci, već grupa ljudi koja se zna ponašati u sustavu. A protiv Islanda mi to nismo znali i zato smo izgubili. Ozbiljnog protivnika ne možeš pobijediti, a da ne igraš presing – kaže Besek.

Izbornik Čačić nastavio je s praksom kasnih promjena, nakon što je u 63. minuti umjesto Kalinića ušao Brozović, a do sljedeće, ujedno i posljednje izmjene čekao je sve do 88. minute.

Nelogična zamjena Mandže

– Išao je Čačić vjerojatno zatvarati utakmicu, stekao sam dojam da je bio zadovoljan remijem. Ali na kraju su nas šokirali svojim najjačim oružjem, prekidom. Možda je bilo nelogično izvaditi Mandžukića potkraj utakmice jer se zna da je on najjači u skoku prilikom prekida. Ali pustimo sad taj gol iz prekida, mene više brine što protiv Islanda nisam vidio viziju, nismo izgledali kao ozbiljna momčad.

Je li Hrvatska i dalje favorit za prvo mjesto koje direktno vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

– Budemo li igrali ovako, na talent i individualnost, onda će nam Istanbul i Kijev biti jako, jako problematični. No, nadam se da će se do rujna nešto promijeniti u našoj igri – zaključio je Dražen Besek.

Komentara 50

GA
gafe
10:23 12.06.2017.

kad gledas npr utakmice Reala ili Juventusa onda tek se vide sto dobri bekovi znace u modernom nogometu. Koliko su samo Carvajal, Marcelo, Sandro ili Alves ove sezone namjestili golova; u svakoj utakmici imaju prodore, centarsuteve, suteve na gol. Koliko je samo Ronaldo nakon tih centersuteva dao golova. I tu onda dolazimo do naseg najveceg problema. Kada nema Vrsaljka, onda smo za jednu dobru klasu slabiji. Tin Jedvaj mislim da nije imao sinoc niti jedan centarsut, katastrofalno je odigrao u ofensivnom dijelu; Pivaric je imao dva centersuteva u cijeloj utakmici. To je glavni uzrok za jednu takvu slabu utakmicu.

Avatar MK
MK
11:07 12.06.2017.

A.) Posebno Badelja sinoc nikako nije islo i previse je grijesio... B.) Island igra a nema niti jednog zutog kartona u cijeloj utakmici, a i Badelj je zutog kartona mogao pokupit (Spanjolski sudci opet ubili Hrvatsku igru kao protiv Portugala?)... C.) Cacic sinoc isto nije doprinosio takticki nekoj prednosti D.) Svi su nekako djelovali umorno. ...Ima materijala za samokriticku analizu - ali i sudjenje u kojem igra Island a nema zutih, da na razmisljanje.

JO
JohnConnor
16:54 12.06.2017.

Jelicic je i ovaj puta u pravu. Cacic stvarno ne zna citati tijek utakmice, pa zato i ne reagira tj ne uvodi svjezu krv. Cak misli da su igrali oni decki iz L.A-a da bi pobjedili, zato jer smo jucer trebali igrace koji bi se bacili na glavu i borili do zadnjeg atoma snage.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije