Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Čačić:

Jesam li trebao ranije mijenjati? Sve je to kibi, dabi...

Island - Hrvatska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
11.06.2017.
u 23:16

- Ovo je bilo jedno slabije izdanje, ali ne smijemo pognuti glave jer imamo dosta kvalitete, a vratit će se i oni koji su nedostajali, kaže Čačić.

Hrvatski izbornik Ante Čačić nakon poraza u susretu s Islandom (0:1) nije bio zadovoljan igrom njegove momčadi, no nije bio niti zabrinut zbog prvog posrtaja Hrvatske u ovim kvalifikacijama.

- Ono čemu smo stremili nismo uspjeli ostvariti - kontrolu lopte i pasa. Imali smo dosta tehničkih grešaka. Stječe se dojam da je domaćin imao više energije u utakmici u kojoj gotovo da nije bilo izrazitih prilika. Dogodio se taj prekid u 90. minuti koji je rezultirao golom. Pobjedili su sretno i spretno, neodlučeno bi bilo realnije - kazao je Čačić za HRT te dodao:

- Ipak, imamo dobru poziciju, na vrhu smo ljestvice s Islandom četiri utakmice prije kraja kvalifikacija. Vjerujem da ćemo potvrditi ono o čemu stalno s pravom pričamo, a to je da će Hrvatska biti prva u skupini.

Na kraju sezone očekivala se bolja izvedba hrvatskih igrača.

- Slažem se, ali govorili smo da je Island respektabilan. Jednostavno nismo imali energije te nam je zbog toga nedostajalo preciznosti u igri. Njihova agresivnost nije nam odgovarala. Premalo smo napravili prema naprijed.

Uoči utakmice bila je dvojba tko će početi susret - Kovačić ili Brozović.

- Želio sam s trojcem Modrić-Badelj-Kovačić dobiti kontrolu lopte i pripremu završnice za napadače. No previše je bilo netočnosti što je odgovaralo Islandu. Sporo smo se rješavali lopte.

Island - Hrvatska
1/24

Je li bilo prostora za promejne u sastavu prije završnice?

- Nije bilo mnogo mogućnosti za alternativu. Mandžukić je izašao u završnici jer je primio blokadu pa sam želio da Santini bude taj koji će primati duge lopte i da imamo skok. Sve je to kibi, dabi... Možda bi i Mandžukić zabio da je ostao u igri...

Povratnik Lovren bio je dobar.

- Nisam pobornik izdvajanja pojedinaca pa se ne bih izjašnjavao.

Hrvatsku u rujnu očekuju ogledi s Kosovom i Turskom.

- Bilo je za očekivati da će kvalifikacije biti neizvjesne. Bit će tu još dosta neizvjesnosti. Ovo je bilo jedno slabije izdanje, ali ne smijemo pognuti glave jer imamo dosta kvalitete, a vratit će se i oni koji su nedostajali - zaključio je izbornik.

Komentara 71

IN
inbox
23:25 11.06.2017.

pazi ti izbornika. ne zna da li je trebao mijenjati. prestrašno. čačiću mi kad svoj posao ne znamo odraditi dobijemo otkaz. ti si najgori izbornik koji je vodio hrvatsku

Avatar zajutrak
zajutrak
23:21 11.06.2017.

Čačiću, od početka ne radiš dobro.., kasniš i kasniš , a igra nikakva .......

TU
turimtituki
23:25 11.06.2017.

Ti si kibi dabi trener.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije