Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILO 6:4 i 6:2

Čilić bez naslova, Berdych slavio u finalu Rotterdama

Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
16.02.2014.
u 16:25

Čilić tako nije uspio osvojiti drugi turnir zaredom nakon što je prošlog tjedna osvojio Zagreb.

Marin Čilić nije uspio u svom 19. ATP finalu doći do 11. krune. U završnom dvoboju u Rotterdamu (nagradni fond 1,369.305 eura) na put mu je stao sedmi tenisač svijeta Čeh Tomaš Berdych, pobijedivši ga sa 6:4, 6:2, nakon 76 minuta igre. Prekinut je tako Marinov niz od devet pobjeda, u finalu su Međugorčeve baterije očito bile ispražnjene. On je i nakon pobjede nad Sijslingom u polufinalu rekao da je osjetio umor i to ne toliko tjelesni koliko mentalni. Ispraznio se, kaže, nakon pobjeda nad Tsongom i Murrayem.

Samo 54% prvog servisa

Bio je to peti Čilićev poraz u dvobojima s Čehom, uz dvije pobjede.

Zatajilo je Marinovo najjače oružje a to je servis. Naš je tenisač imao samo 54 posto ubačaja prvog servisa te pogodio samo osam asova, učinivši čak četiri dvostruke pogreške pri serviranju. Nije iskoristio niti jednu od tri prilike za oduzimanje suparnikova servisa, dok je Berdych potvrdio tri od četiri i tako sigurno odveo meč prema svom trijumfu i devetom naslovu u karijeri na koji je čekao čak 16 mjeseci.

- Bio je to težak meč, a Berdych je razliku napravio svojim jako dobrim servisom. Dokazao je da je možda i najbolji igrač u dvorani. Da se njemu suprostavim, moram biti u top-formi, a to očito danas nisam bio. No, da mi je netko na početku sezone ponudio ovakva dva tjedna, objeručke bih prihvatio - kazao je Marin.

Čilić tako niti u trećem pokušaju nije uspio osvojiti turnir iz kategorije ATP 500, ali će s 300 bodova osvojenih u Rotterdamu u ponedjeljak doći na otprilike 29. mjesto što je skok za osam pozicija. Naš je tenisač zaradio 149.135 USD, dok je Berdychu pripalo 330.750 USD i 500 bodova.

>> Otkad je Goran s njim, Čilić se može nositi s najboljima

Komentara 4

NO
NovakNovak
18:06 16.02.2014.

Dana je Cilic bio bez energije. Nadam se da je to posljedica samo umora a ne znak da se vraca starim losim navikanma. Radi dalje na servi.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
17:25 16.02.2014.

Nazalost Cilic se danas vratio onoj svojoj staroj igri. Znaci, los servis, dozlaboga lose kretanje i igra bez ikakva rizika. Unatoc tome bravo za ulazak u finale.

ĆA
ćaćaća
18:35 16.02.2014.

bilo je i za očekivati..inače su naši sportaši skloni gubiti kad treba pokazati da si najveći..ili nedovoljno psihološki pripremljeni ili imaju urođeni kompleks...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije