Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marinov preporod

Otkad je Goran s njim, Čilić se može nositi s najboljima

Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
16.02.2014.
u 10:20

– I Goran i Marin znaju u kojem smjeru treba raditi. Žele da Marinova igra bude agresivnija, da ide napadati loptu, češće izlaziti na mrežu

U samo nekoliko dana Marin Čilić je na turniru u Rotterdamu povezao dvije pobjede nad igračima iz Top 10. Prvo je u osmini finala nadjačao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu (6:4, 6:4), desetog tenisača svijeta, a potom je u četvrtfinalu zaustavio (6:3, 6:4) i Britanca Andyja Murraya, šestog na ATP listi. I dok je s Tsongom Marin i prije znao izlaziti na kraj (vodi s 3-1 u pobjedama), trijumf nad Murrayem, tek drugi u Marinovoj karijeri (uz čak devet poraza) govori o tome da je naš 25-godišnji tenisač uistinu preporođen. Da nakon gotovo polugodišnje stanke može napraviti nešto što prije i nije mogao. Jer iako je Murray trenutačno šesti tenisač svijeta, on ipak spada u skupinu trojice-četvorice igrača koji su zavladali svjetskim tenisom. Dakle, Marin se može nositi i s najboljima!

Vratio mu i samopouzdanje

Očito suradnja s Goranom Ivaniševićem donosi dobre plodove. Wimbledonski pobjednik je naučio Marina novih tehnikama (posebno kad je servis u pitanju), ali mu i vratio nužno samopouzdanje. U čemu je i PBZ Zagreb Indoors učinio svoje, nije bilo boljeg mjesta za konačni Čilićev povratak pobjedama od zagrebačkog turnira na kojemu je branio naslov.

– Čilić je servirao ekstremno dobro – prisnažio je i Murray činjenicu da Marin već osam mečeva ne zna za izgubljeni set.

– Goran je apsolutno puno sudjelovao u Marinovoj renesansi. Počeli su jesenas i već je turnir u Parizu pokazao napredak što se servisa tiče. A Zagreb je pokazao da je Čilićev servis dramatično popravljen. To mu omogućava osvajanje puno poena početnim udarcima, a taj je trend, vidim, nastavio i u Rotterdamu – istaknuo je Branimir Horvat, bivši tenisač i direktor PBZ Zagreb Indoorsa.

On dobro poznaje i Ivaniševića i Čilića, pa prilično točno može detektirati napredak i jednoga i drugoga.

– Nakon turnira u Zagrebu Marin se našao u vodstvu po postignutim asovima (Čilić 145, Monfils 130, Karlović 126 - op. a.) među svim tenisačima. Kad je to vidio, Goran je rekao da će tu tablicu izrezati, zalijepiti sebi na zid i čuvati za uspomenu – otkriva nam Horvat, koji smatra da je ta suradnja dala prve rezultate, ali da se mogu očekivati i još bolji.

– I Goran i Marin znaju u kojem smjeru treba raditi. Žele da Marinova igra bude agresivnija, da ide napadati loptu, češće izlaziti na mrežu. To se, naravno, ne može postići preko noći, no Čilić je dovoljno talentiran da može napraviti novi iskorak. Uz značajno popravljen prvi servis, on je zadržao kvalitetu drugog servisa koju je imao i ranije, više izlazi na mrežu i to je sve ono zbog čega smatramo da su njegove mogućnosti velike i da može biti Top 10 igrač – kaže Horvat, ponosan što je turnir kojemu su on i Goran na čelu pripomogao velikom Čilićevom povratku.

Bit će još puno priča

– Zagreb Indoors dobro se uklopio u sve to, jer Marinov osjećaj nakon Australije nije bio najbolji. Dobro, tamo je bila vrućina i teški su bili uvjeti za igru, ali pobjeda na Zagreb Indoorsu jako je dobro došla Marinu za vraćanje samopouzdanja. Moglo bi se reći da je Zagreb Indoors pomogao Marinu, ali i Marin je osvajanjem naslova u velikom stilu pomogao Zagreb Indoorsu. Bila je to jedna lijepa priča, ali uvjeren sam da će Goran i Marin ispričati još puno takvih priča – naglasio je Horvat.

Treba li dodati da je sve to odlično za hrvatski tenis. Opet imamo tenisača koji može pobjeđivati u nizu. Nadamo se i osvajati turnire u nizu.

>> Čilić pobijedio Sijslinga i plasirao se u finale gdje ga čeka Berdych!

Komentara 1

Avatar Topgen
Topgen
11:45 16.02.2014.

... servis ... dramaticno .. popravljen , haha. Dramaticno za koga ? Za one koji ne vole Marina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije