Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI HIT IGRAČ

CIES: Joško Gvardiol je ponajbolji mladi nogometaš svijeta, ima nevjerojatne brojke

KATAR 2022 - Susret Maroka i Hrvatske u 1. kolu Svjetskog prvenstva u Kataru
Igor Kralj/PIXSELL
27.12.2022.
u 11:29

20-godišnja hrvatska senzacija sprema se za transfer karijere, žele ga Real, City, Bayern...

Švicarski nogometni institut (CIES) hrvatskog je reprezentativca Joška Gvardiola (20) smjestio među pet najboljih mladih igrača na svijetu. U analizu su ušli igrači rođeni nakon 1. siječnja 2002. godine, a u CIES-u su detaljno razradili svaku od 20 kategorija. Imali su i dodatne parametre u kategorijama, a na kraju su igrače vrednovali prema "kapitalu iskustva" i procjeni vrijednosti. Gvardiol je dobio ocjenu 45,2 u 'kapitalu iskustva', a ispred njega su Jude Bellingham (19) iz Borussije Dortmund te Gavi (18) i Pedri (20) iz Barcelone.

 

 

U kategoriji ball playing obrambenih igrača najbolji je Gvardiol. To bi značilo da najbolje na svijetu među mladićima iznosi loptu iz zadnjeg reda i sudjeluje u organizaciji napada. Među najboljih 200 su i Luka Sučić (20), koji je na šestom mjestu u kategoriji ofenzivnih veznjaka, Hajdukov Stipe Biuk (20) šesti je među najboljim lijevim krilima, a Roko Šimić (19) četvrti među "svestranim" napadačima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije