Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvak nepobijeđen

Cibona slavila u vrućem Baru, Cedevita bolja od Splita

Zadar - Cibona
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
03.12.2017.
u 22:19

Pod palicom novog trenera Ante Nazora, Cibona je u Baru prekinula niz od četiri poraza u nizu u regionalnoj ligi

Uz sjajne predstave centra Luke Žorića (23 koša, 8 skokova) i krila Ivana Novačića (23 koša) te hrabar nastup 19-godišnjeg razigravača Karla Uljarevića (10 koševa, 3 asistencije), košarkaši Cibone izborili su vrlo važnu gostujuću pobjedu.

Izborili su to u Baru, kod crnogorskog Mornara, momčadi s tri Amerikanca (Needham 24 koša, Raley-Ross 13, Shepherd 0). Posebno opasnim činio se omaleni Derek Needham (180 cm) koji igrom pomalo podsjeća na negdašnjeg Cibonina Amerikanca Jerela Blassingamea.

Nakon odlaska Halla i Younga, Cibona se više ne oslanja na američke braniče, već je doveden srpski bek Branislav Ratkovica koji je svoju prvu utakmicu u novom dresu odigrao solidno (7 koševa, 5 asistencija). No, još više raduje minutaža mlađahnog Uljarevića (21 minuta) koji sve više pokazuje da u njemu ima dirigentskog potencijala.

Zadar - Cibona
1/10

A upravo je u broju asistencija i nastala ključan razlika u koristi gostiju koji su ih imali 17, devet više od domaćina.

- Igrali smo na tragu onoga što želimo postići. Pokazali smo da postajemo tim, a ova pobjeda će nam jako dobro doći za naše samopuzdanje. Premda se domaćin vratio u trećoj četvrtini, mi smo pokazali karakter i odigrali na tragu dogovorenoga - kazao je Cibonin strateg Ante Nazor.

Nakon 10 kola u vodstvu je Budućnost (9-1) ispred Cedevite (7-3) i Crvene zvezde (7-2). Cibona je sa četiri pobjede i šest poraza na sedmom mjestu dok je Zadar na 11. poziciji s tri pobjede i šest poraza. Na začelju je MZT s dvije pobjede i osam poraza.

A vidljivo manje zadovoljan od Nazora, premda je i on upisao pobjedu, bio je Cedevitin trener Jure Zdovc. Njega je ljutilo što njegov sastav, u utakmici HT Premijer lige protiv Splita (74:67), nije znao održavati visoko vodstvo (25:4, 42:21), stečeno u prvom poluvremenu.

- Poveli smo 20 razlike i onda smo se opustili, a neki moji igrači nisu bili u utakmici, pa je na kraju kapetan Ukić morao dobijati tu utakmicu. A bio je plan da ga ne koristim puno, no kako se prije utakmice ozlijedio Cherry morao sam ga upogoniti puno više pa ću ga sada morati poslati na infuziju - našalio se Zdovc.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije