Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Nazor

U Ciboni me čeka puno pedagoškog i psihološkog rada

Ante Nazor
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
14.11.2017.
u 18:29

Trenersku karijeru ovaj Splićanin započeo je u Splitovoj školi košarke

Iz galerije slobodnih hrvatskih trenera (Repeša, Mršić, Mulaomerović, Jusup, Velić, Nazor...), u potrazi za nasljednikom Slobodana Subotića, vodstvo Cibone odlučilo se za Antu Nazora. Stručnjak koji će 39. rođendan proslaviti 30. studenog, baš na dan gostovanja u Višnjiku kod njegova bivšeg kluba Zadra, za sobom ima i iskustvo vođenja Posušja, Čapljine, Splita i MZT-a, no domaćoj je košarkaškoj javnosti poznatiji po tome što je naš najtrofejniji izbornik mlađih uzrasta.

Kao kadetski izbornik Nazor je bio europski prvak ((2011.) te srebrni na Europskom juniorskom prvenstvu (2013.), a u svojoj kolekciji medalja ima i bronce sa SP-a U-17 i EP-a U-18. Posljednja trenerska medalja s nacionalnim selekcijama mu je srebro sa Svjetskog prvenstva (U-19) nakon čega nam je kazao ovo:

– Premda nisam imao nikoga da me pogurne jer su mi roditelji radnici iz brodogradilišta, uživao sam povjerenje tadašnjeg vodstva HKS-a pa sam mogao napredovati.

Trenersku karijeru ovaj Splićanin započeo je u Splitovoj školi košarke o čemu nam je, svojedobno, ispričao ovo:

– Puno sam naučio one godine kada je Split osvojio svoj posljednji trofej. Rađa bio je predsjednik, Perasović sportski direktor, a trener je bio Jure Zdovc, koji me uzeo za pomoćnika. Ta mi je godina pokazala smjer kojim bih trebao ići. Sva trojica spomenutih dali su mi strašan vjetar u leđa, promijenili mi kut gledanja za 180 stupnjeva.

Sada će pak, svom bivšem šefu Zdovcu, Ante biti glavnim konkurentom za domaće trofeje. No, Cibona je i financijski i sportski u nezavidnoj situaciji i to su okolnosti koje će određivati uvjete njegova rada. Kada kasne plaće, morat će znati motivirati igrače da igraju za sebe i svoj prosperitet, a ne za novac koje će prije ili poslije dobiti.

– Ja sam već bio u dosta teškim situacijama i to su izazovi s kojima se treba hvatati ukoštac. Kada god u ovo doba godine preuzimate neku momčad, to obično znači da je ta momčad u problemima. Cibona je nehomogena momčad pa će trebati individualizirati treninge. Trebat će dosta raditi i pedagoški i psihološki. 

Komentara 2

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
08:39 15.11.2017.

Bandić bi trebal umjesto jedne fontane dati lovu Ciboni kojoj je to puno potrebnije nego nama još jedna ružna fontana !!!!!

Avatar comandante
comandante
23:16 14.11.2017.

Teski indijanac!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije