Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Peta pobjeda Cibone za bijeg iz opasne zone

Cedevita - Cibona
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
18.12.2017.
u 21:47

Kolega iz Mege je najzaštićeniji trener u ABA ligi - kaže Nazor

Uz najbolju ovosezonsku utakmicu svog jedinog (preostalog) Amerikanca Clevelanda Melvina (20 koševa uz samo jedan promašaj iz igre), Cibona se na svom parketu domogla vrlo dragocjenih regionalnih bodova protiv srpskog Mega Bemaxa (95:93). A tim slatkim bodovima pripomogli su i standardno korisni centara Luka Žorić (15 koševa, 6 skokova), branič Bošnjak (zabio tricu za 89:85) te krilo Ivan Novačić koji je na kraju bio dovoljno smiren da s četiri pogođena bacanja zapečati ovu rudarsku pobjedu.

U predstavi dramatične završnice, Zagrepčani su nadjačali mlađeg i poletnijeg suparnika i tako izborili petu ovosezonsku pobjedu za bijeg s ligaškog dna.

Cedevita - Cibona
1/14

- Imali smo karaktera da se vratimo nakon lošeg starta i 6:19, ali i karaktera da pobijedimo nakon što je suparnik stigao našu prednost od 14 koševa iz 32. minute - odahnuo je Cibonin trener Ante Nazor i potom upozorio:

- Za razliku od izgubljene prednosti protiv Cedevite, ovo je dobro završilo. No, mi moramo više cijeniti stečenu prednost i ostati koncentrirani i borbeni.

Kod 80:66, suparnički razigravač Rebić je zabio tricu preko mladog Uljarevića koji je pritom napravio i svoj peti prekršaj. Nešto slično napravit će i iskusni Ratkovica na isteku 38. minute (prekršaj za tri bacanja Sinovca) pa je Cibona u posljednje dvije minute ostala bez razigravača i s dva vanjska igrača s po četiri prekršaja (Bilinovac i Bošnjak).

- Kada smo ostali bez razigravača, impuls nam je dao Bilinovac i to je ono što sam tražio od njega, da pomaže i na jedinici i na dvici. Ratkovica je imao velikih problema sa želucem i jedva smo ga osposobili za utakmicu. Uljareviću je pak ovo velika pouka. Pustili smo ga da igra, no sada će on morati pokazati napredak. Uljarević ima 19 godina, a Šarić je s isto toliko godina bio MVP ove lige, pa ga više ne tretiramo kao mladog igrača. On mora pokazati napredak u sposobnosti da vodi momčad na parketu - objasnio je Nazor koji se još osvrnuo i na puno drugačiji status trenera u hrvatskim klubovima no što ga ima Dejan Milojević, njegov kolega s Megine klupe:

- Milojević je najzaštićeniji trener u ovoj ligi. On jedini nesmetano radi već četiri godine bez da mijenja sustav, a ja sam u te četiri godine promijenio tri kluba jer sam imao imperativ rezultata. Budem li ja imao takvu priliku, da se ne prilagođavam nikome nego da furam ono što smo postavili, gdje će moja momčad biti u dogledno vrijeme?

A spomenuti kolega Milojević čestitao je domaćinu na pobjedi ustvrdivši:

- Cibona je imala sjajan šuterski dan. Veći dio utakmice šutirali su trice preko 60 posto, a završili su na 55 posto, a takav suparnika je teško pobijediti. Osim toga, u završnici smo napravili nekoliko pogrešaka koje su nas stajale pobjede. Izgubili smo loptu i dozvolili Melvinu skok u napadu, a to je možda bio i presudan koš. Premda smo mi momčad velike energije, moram reći da je i Cibona bila dobra u tome i puno puta su nas natjerali da ne odigramo ono što želimo. Bila je to dobra utakmica za gledanje koja nije dobro završila po nas.

Komentara 8

Avatar links
links
08:04 19.12.2017.

E moj Nazore!!! ne samo da loše igrate već si našao prozivati klinca od 19 god. i koji je evidentno napredovao i još ga usporedjuješ sa Šarićem! Ako ti treba alibi stalno, a treba očito, nisi ti za ovaj posao, imaš puno igrača i mladih i starih i ništa nisi napravio, igrate smiješno a kriv je - Uljarević!!! odskakući ti lijepo iz Zagreba, nije ovo za tebe

Avatar comandante
comandante
08:06 19.12.2017.

ako se ova Cibona muči sa jednim sumnjivim sastavom sklepanim od klinaca i igrača bez angažmana onda nešto ne valja, a ovaj Nazor samo histerizira, nema igre, nema ničega!!!

SV
svitilnik
21:49 19.12.2017.

ABA liga, hrvatski problem? Bože moj oprosti nam. Ako nam je ABA jugoslavenska liga problem onda smo stvarno debelo zastranili u svojoj mazohistčkoj patnji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije