Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sarkozy na hrvatski način

Brlekovićev ultimatum Biliću

Slaven Bilić
Marko Lukunić/Pixsell
02.07.2010.
u 09:11

Slaven mora osvojiti barem sedam bodova ove godine ili bi mogao otići.

Ili su Blatter i Marković zaista dobri prijatelji ili predsjednik Fife nema pojma kako funkcioniraju stvari u hrvatskom nogometu. Taj nepokolebljivi borac protiv upletanja politike u nogomet, primjerice, ne zna da je njegov dobri prijatelj Bugojanac 1998. godine upravo po političkom diktatu postavljen za predsjednika Saveza, da je Tuđman još 1994. postavio i svoga omiljenoga izbornika, Ćiru, a, po pričama, čak i sugerirao izbor igrača.

I Slaven Bilić imao je političkog pokrovitelja, Sanadera, koji je po Savezu "prčkao" i 2007. godine. Tada je, ponižen u kampanji za domaćinstvo Eura 2012., pripremao teren za Vlatkovu smjenu. Za glavnog tajnika HNS-a želio je Koljanina, predsjednik je trebao biti Grgić.

I dok kod nas umreženost politike i nogometa ima dugogodišnji kontinuitet, začuđujuće je kolike je razmjere poprimio debakl Francuza u Južnoj Africi. Tolike da je razočarani predsjednik Sarkozy pozvao Henryja na raport, a izbornik je saslušan pred parlamentarnom komisijom. Zbog čega? Zato što su se neki frajeri posvađali na pripremama i zato što su toliko loši da nisu mogli pobijediti čak ni Južnu Afriku? I kakve veze s time uopće ima Sarkozy?

Fifin je stav čvrst i ispravan: nogomet ne smije biti državna afera! Uz dodatak: u pojedinim zemljama. Jer, do sada je Blatter strogoću trenirao na Samoi, Kuvajtu, Salvadoru i Iraku, dok je, primjerice, Poljska bila pošteđena sankcija, kao što će biti i Francuska. Ona se ionako pod zajedničkim "pokroviteljstvom" Fife i Adidasa plasirala na SP, Henryjevom rukom, a i Blatter i Platini su kao prst i nokat.

Jedini "Sarkozy" u HNS-u nije političar, nego odvjetnik, Ivan Brleković. On, kao mjeru opreza da se s Bilićem u ciklusu za EP opet ne nađemo "ispod crte", predlaže ultimatum.

– Ako ove godine protiv Letonije, Grčke i Izraela ne osvoji sedam bodova, ili bar šest, ali uz pobjedu nad Grčkom, tražit ću raspravu o povjerenju izborniku. A ako se plasiramo na EP, Biliću i igračima prepustio bih 50 posto zarade od Uefe - kaže Brleković, kojega još uvijek peče i izbornikova plaća.

- Zar je Bilić važniji od Ive Josipovića da zarađuje više od njega?

I povlači paralelu s Terazijama: Antić je pristao na smanjenje plaće, jer nije prošao skupinu na SP-u. Ali, on je barem tamo bio...

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
09:31 02.07.2010.

Ajd sad salu na stranu, ako stvarno ne prodjete ovu grupu, onda morate menjati i Bilica i svih 11 igraca,,,Pozdrav rvatima, nadam se da se vidimo na EURO2012, da opet mozemo provocirati jedni druge,

OB
-obrisani-
09:57 02.07.2010.

pa ne igraju kockasti sa Engleskom, dakle to je moguče postiči. Da HR repka igra sa Engleskom onda bi Brlekovićev ultimatum Biliću značio da moraju na utakmici primiti manje od sedam giolova..

Avatar vh1
vh1
12:01 02.07.2010.

Who is fc. Ivan Brleković..?????? I što sada nakon ovog baljezganja.....????? Biliću kupi kofere i pošalji repku, Markoviće, Brlekoviće & ostale srbotuđmanovske lezileboviće p/m. Odi van i zaradi lovu. Vidiš da te ovi paraziti jebuckaju u zdrav mozak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije