Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBIJEDILI ŠVICARCE

Brazilci Srbiju ostavili u igri: Glavni cilj je bio kvalificirati se u osminu finala, odlučili su detalji

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Brazil v Switzerland
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/4
28.11.2022.
u 20:44

- Znali smo biti strpljivi, protiv iskusne ekipe kakva je Švicarska. Imao sam dovoljno sreće da zabijem sjajan gol i pomognem momčadi - rekao je Casemiro.

Nogometaši Brazila pobijedili su Švicarsku sa 1-0 (0-0) u drugom kolu skupine G na Svjetskom prvenstvu u Kataru i time su postali druga momčad koja je uoči zadnjeg kola osigurala plasman u osminu finala. Pogodak odluke postigao je Casemiro u 83. minuti. 

Zadovoljan je, jasno, bio nakon susreta.

- Glavni cilj je bio kvalificirati se u osminu finala, to je jako važno, pogotovo u teškoj skupini kao što je naša. Znali smo biti strpljivi, protiv iskusne ekipe kakva je Švicarska. Utakmica je to koja se odlučuje u detaljima, znali smo da ćemo imati loptu i, hvala Bogu, uspjeli smo zabiti. Imao sam dovoljno sreće da zabijem sjajan gol i pomognem momčadi - rekao je.

Asistirao mu je napadač Rodrygo.

- Bila je to komplicirana utakmica, protiv zatvorene momčadi, što nas je dovelo u poteškoće, ali smo nastavili igrati svoju igru. Kada se stvorio prostor, uputio sam loptu Casemiru. On je sjajno pogodio i dao nam pobjedu - dodaje njegov bivši suigrač iz Reala, s kojim je Casemiro dijelio svlačionicu prije nego što je potpisao s Manchester Unitedom.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Brazil v Switzerland - Stadium 974, Doha, Qatar - November 28, 2022 Brazil's Rodrygo in action REUTERS/Amanda Perobelli Photo: AMANDA PEROBELLI/REUTERS
Foto: AMANDA PEROBELLI/REUTERS

Od Švicaraca je pred mikrofon stao branič Michel Aebischer

Dobro smo se branili, osim gola, bio je to lijep gol i nismo ga baš mogli obraniti. Casemiro je dobro pogodio. Dobro smo se branili, ali također moramo smo bolje napadati. To je cilj - dobro se braniti i napadati na kontre, stvarati šanse i stvarati im poteškoće iza jer vole ići naprijed. Dobro smo se branili, nismo im nudili puno šansi. Na kraju moramo i mi stvoriti još nekoliko prilika, ali teško je protiv takve momčadi. Bili su jaki, s iznimnim igračima - zaključio je. 

Brazil je pobjedom pomogao i reprezentaciji Srbije, koja danas nije uspjela pobijediti Kamerun (3:3). Tako još imaju priliku izboriti osminu finala u 3. kolu protiv Švicarske.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Standings provided by Sofascore

Komentara 1

DE
Delumbija
21:35 28.11.2022.

Nemaju Srbijanci šanse protiv Kosovara, pardon, Švicaraca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije