Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodna borba

Borilački spektakl u Linzu: Robin van Roosmalen u trećem MMA nastupu

FFC 30
Foto: FFC
1/6
21.09.2017.
u 18:11

Ponovno ćemo vidjeti Filipa "Nitra" Pejića u FFC ringu i to na mjestu na kojem je osvojio FFC pojas

Nakon dvije iznimno uspješne priredbe u 2015. i 2016. godini, vodeća europska borilačka promocija Final Fight Championship se sa svojim 30. izdanjem vraća u austrijski Linz!

Trideseta priredba održat će se 21. listopada u TipsAreni, a FFC se pobrinuo da u Linz dovede svoju trenutačno najveću zvijezdu i jednu od najvećih zvijezda 'stand up' borbe općenito na planeti - Gloryjevog prvaka Robina van Roosmalena.

 

Nizozemac će na FFC-u 30 predvoditi MMA dio večeri. Bit će mu to treći profesionalni MMA meč, a za sada je u prva dva nastupa slavio s dva impresivna nokauta.

Filip Pejić brani naslova

Publici u regiji će jedan od najzanimljivijih mečeva biti onaj u 'co-main eventu' MMA dijela večeri. Ponovno ćemo vidjeti Filipa "Nitra" Pejića u FFC ringu i to na mjestu na kojem je osvojio FFC pojas. U rujnu 2016. godine u TipsAreni svladao je Ahmeda Vilu i stao na FFC tron perolake kategorije, a sada je pred njim druga obrana naslova prvaka. Ovaj put na suprotnoj strani stajat će Arbi Mezhidov, Rus koji živi i trenira u Austriji.

U FFC ringu vidjet ćemo trojicu MMA boraca iz Hrvatske i Srbije koji će odraditi svoj debi nastup.

Stipe Brčić u FFC dolazi s profesionalnim scoreom od četiri pobjede, a pripreme odrađuje u UFC Performance Instituteu u Las Vegasu. Snage je trebao odmjeriti s Lemmyjem Krušičem, no zbog Krušičeve ozljede čeka se ime novog protivnika.

Još jedan zanimljiv okršaj čeka nas u velter kategoriji. Luka Ćurković postao je dio FFC rostera i svoj će debi odraditi protiv opasnog Austrijanca Dominica Shobera. Ćurkoviću je tek 21 godina, a iza sebe već ima pet profesionalnih borbi. U ovaj meč ulazi s četiri pobjede u nizu i ne sumnjamo kako će ovaj meč biti prepun vrhunske MMA akcije.

Duško Todorović (23) dolazi iz Srbije i za sada ne zna za poraz. U četiri pobjede koje je ostvario, dvije su bile nokautom a druge dvije submissionom. Ovaj mladi borac u srednjoj kategoriji odlično je pojačanje FFC-a i pred njim je konačni debi u FFC ringu koji je bio planiran za priredbu u Grčkoj no u tom nastupu ga je nažalost spriječila ozljeda.

Shkodran Veseli predvodi kickboksače

Kickboks dio večeri predvodit će jedan od najboljih europskih kick boksača, "Albanski ratnik" sa švicarskom putovnicom i austrijskim srcem Shkodran Veseli. Nakon godinu dana izbivanja iz FFC ringa, Veseli je odlučan vratiti se kući i pokazati da je i dalje bitan faktor u kategoriji do 77 kilograma.

Na suprotnoj strani mu je trebao biti Ivan Bilić, mlada hrvatska kickboxing nada, no zbog ozlijede je nažalost spriječen nastupiti.

Slovenac Samo Petje nastupit će u co-main eventu kickboxing dijela priredbe. Petje je podigao ljestvicu na dosad neviđenu razinu postavši prvi dvostruki prvak u povijesti FFC-a. Nakon što je pred domaćom publikom u Ljubljani porazio prvaka Eyevana Danenberga i preoteo mu velter pojas, sada se vraća kako bi se obračunao s Rumunjem Eduardom Chelarijem. Chelariu nastupa za rumunjski SuperKombat i dolazi s 11 profesionalnih borbi od kojih je 8 završio pobjedom.

U doista uzbudljivom kickboxing dijelu večeri imat ćemo prilike vidjeti i najboljeg grčkog kick boksača Meletisa Kakoubavasa koji će snage odmjeriti s Giorgijem Bazanovom te debi Budimira Bajbića, svjetskog prvaka u kickboxingu, koji će ući u ring s miljenikom austrijske publike, Reneom Wimmerom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije