Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC 28 u Ateni

Pejić: Protivnik se izvukao zbog vazelina

Samo Petje
Foto: FFC
1/2
13.03.2017.
u 09:57

Nešto mi je zakazalo u glavi, nisam znao ništa – rekao je Pejić.

Dvadeset osmo izdanje FFC-ova borilačkog serijala održano je u Ateni, opet po poznatoj formuli “dva u jedan”. I ovaj put, a to je znak prepoznavanja ove organizacije, iste su večeri održane borbe i u kikboksu i u slobodnoj borbi.

Orsat Zovko, hrvatski “izvoznik” borilačkih priredbi, bio je zadovoljan i drugom priredbom održanom u glavnom grčkom gradu pa već razmišlja i o trećoj na istoj lokaciji:

– U dvorani je bilo više od 4000 ljudi, a Grci znaju napraviti ugođaj. Zapravo, bilo je toliko glasno, a bilo je i baklji i bubnjeva, da mi se činilo kao da su Bad Blue Boysi i Torcida zajedno na tribinama.

A tome je bilo tako jer je u ring ušlo puno grčkih boraca, čak osmorica od ukupno 24, dakle trećina sudionika. Od hrvatskih gladijatora bila su njih četvorica, a iz ringa je pobjednički izašao samo Puljanin Andi Vrtačić koji je za ono što je pružio protiv bosanskog Srbina Denisa Marjanovića stekao simpatije sudaca i osvojio pojas prvaka FFC organizacije.

– Moram biti iskren, po meni to nije bilo dovoljno za uzimanje pojasa prvaku, no unutar sudačke trojke odlučeno je tako. Po meni onaj koji detronizira prvaka mora protiv njega i dominirati. Andi je perspektiva FFC-a, ali u ovoj borbi nije dominirao. Osim toga, ovo nije amaterski boks da se boduju svi udarci, već se gleda tko svojim udarcima čini veću štetu – korektivna je izjava vlasnika promocije Zovka koji se ne miješa u “sudačku vlast”, ali se ni ne libi reći svoje mišljenje.

Osim Marjanovića, nezadovoljan je bio i Zagrepčanin Filip Pejić (68 kg) koji je izvukao remi protiv Grka Savidisa:

– Nešto mi je zakazalo u glavi i ja uopće nisam bio u meču. Moje misli bile su u oblacima i nisam mogao baš ništa što sam htio. Je li to zbog protivnikovih navijača, ne znam, ali znam da nisam bio tamo. Trener me u pauzi između rundi pitao gdje sam, a ja gledam u prazno i ništa ne kužim. Mijenjat ću filozofiju borbe jer sam pokazao da sam dobar i u parteru, a da protivnik nije bio namazan vazelinom, završio bih ga polugom.

Premda su svoje borbe izgubili, velteraš Ivan Bilić (77 kg) i superteškaš Tomislav Čikotić (više od 95 kg) ostavili su vrlo dobar dojam. Uostalom, Bilić je pružio sjajan otpor prvaku Danenbergu (Nizozemska) kojem je trebala dodatna runda da bi obranio pojas. Dodatnu rundu odradio je Čikotić s Grkom Grikorakakisom, a u te tri dodatne minute presudila je kazna za držanje hrvatskom borcu.

U Ateni se mogao vidjeti i trenerski rad Stipe Drviša i Mirka Filipovića. Drviš je čak bio i u kutu srpskog borca Darka Stošića, koji je obranio naslov protiv Bugarina Zaharijeva, prekidom zbog ozljede protivnika.

– Sve je ovo djelo krvavog treniranja kod Mirka Filipovića – napisao je Stošić na svom Facebooku. 

>>Van Roosmalen i Stošić ekspresno do pobjeda. Pejić neporažen, Vrtačić novi prvak

Komentara 1

DA
davidhaye
01:25 18.03.2017.

Dečec dragi tebe tvoja hezičina,promjenio si klub opet ništaneke stvari poboljšao neke se pogoršao,tebi je HR liga vrh vrhova za borbe,ostala ti je samo jezičina bahata jezičina,skuliraj se i treniraj i bori se bez tih tvoih bahatih ispada,a o kojem UFCu ti pričaš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije