Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAKO SE TO RADI

Bombom u stilu Roberta Carlosa rasparao mrežu na Rudešu: 'Dečki, danas ja častim na benzinskoj'

Četvrtfinale SuperSport nogometnog kupa, Rudeš - Rijeka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
28.02.2024.
u 17:01

Riječane je projektil Nike Galešića odveo u polufinale Kupa, a junak utakmice zna što treba napraviti na putu kući

Nikako Rijeka nije mogla probiti bedem Rudeša. Oblačno, tmurno vrijeme moglo je lako donijeti i glavobolje za momčad Željka Sopića u njegovu kvartu. No, igrala se 79. minuta kad je stvar u svoje ruke, odnosno noge odlučio uzeti Niko Galešić. Isti je to Galešić koji je jesenas onim "slalomom u Koprivnici" odlučio sam pobijediti Slaven Belupo. Sada je prilika bila drugačija. Slobodni udarac iz velike udaljenosti. Galešić će reći - ništa zato.

Galešić je loptu namjestio na velikoj udaljenosti nakon jednog prekršaja i rekao - maknite se. Naciljao je, zaletio se, opalio i od grede pogodio mrežu nemoćnog vratara Markovića na golu Rudeša. Dovoljno za 0:1 i miran odlazak prema Kvarneru.

>>> POGODAK GALEŠIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Da nije bilo ovoga gola, tko zna što bi ponudila završnica napetog dvoboja na Rudešu. Rijeka je dominirala, stvarala prilike i pred kraj već očajnički tražila taj pobjedonosni pogodak kojim bi izbjegla muku produžetaka, možda i jedanaesteraca. Pojavio se heroj Galešić:

- Vježbamo ovakve udarce, da. Fruk, ja, na lijevoj strani Pašalić... Inače bi Fruk to uzeo, ali je bilo malo daleko i rekao sam da ću ja to uzeti. U mlađim kategorijama zabijao sam iz slobodnjaka, ali s ovolike odaljenosti još nisam dao gol. Na treningu mi to Labrović uvijek skida - rekao je Galešić i dodao:

- Nije bila naša najbolja utakmica, znali smo da će protiv Rudeša biti jako teško, da će oni stati u čvrsti blok. Ali eto, jedna je situacija odlučila i sretni smo što smo u polufinalu. Danas ću ja preuzeti pa počastiti dečke na benzinskoj - podvlači Galešić za 24 sata.

Zabio je mladi stoper u stilu Roberta Carlosa, oduševio i navijače Rijeke, ali i sve prisutne na Rudešu. A sad će i podmiriti račun za grickalice, autiće ili štogod mu već suigrači naruče na bezinskoj postaji.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:12 28.02.2024.

Jedna bomba a igra slaba. Nema tu nikakvog napretka. Rijeka je počela padati. Ajduk Prvak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije