Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI STRIJELAC

Bogdanović: Nisam tako veliki bećar kako je ispalo

Bojan Bogdanović
Pixsell
29.10.2012.
u 11:38

– Kada sam već dobio poziv od kluba da se priključim, stigao je signal iz reprezentacije da se vratim – rekao je Bogdanović

Kad je ljetos Barcelona tražila Bojana Bogdanovića i kada su je taj katalonski klub bio već na rubu dogovora s Fenerbahçeom, hrvatski je košarkaš odlučio ostati u Istanbulu. Zašto je tako odlučio, objasnio nam je na večeri u nekom finom restoranu na azijskoj strani najvećeg turskog grada. Jer, Bojan nije od onih koji će razgovor s hrvatskim novinarom hladno i profesionalno odraditi u mix zoni.

– Klubovi su bili spremni dogovoriti se, a odluka je bila moja. Odlučio sam ostati jer smo se pojačali, imamo dobre izglede za Final Four.

Je li se prevario, to ćemo tek vidjeti, no činjenica je da trener Pianigiani na njegovoj poziciji preferira Afrikanca Sata i Turčina Onana, inače kapetana momčadi.

– Ja sam jedini stranac koji je ostao od prošle sezone. Sve je novo, trener, generalni menadžer, liječnici, fizioterapeuti. Trener komunicira uglavnom s McCalebbom i Onanom, s ostatkom baš i ne. Istina je, minutaža mi se smanjila, no duga je sezona.

A nakon nje uslijedit će okupljanje reprezentacije i nastup na Eurobasketu u Sloveniji pri čemu očekuje da će u 12 biti i mladi Dario Šarić.

– Tko zna što će sezona donijeti, tko će se ozlijediti, no i da su svi zdravi, on bi trebao biti u dvanaest. To je takav talent da se ne može dogoditi da ne postane igrač. Ostavio je u kvalifikacijama jak dojam na sve nas.

Koncem ove sezone bit će jasno što je s NBA karijerom Bojana Bogdanovića. Netsi su ga prošle sezone ozbiljno pratili, a razgovarao je i s generalnim menadžerom Billyjem Kingom.

– Hoću li ja u Netse sljedeće ljeto, ovisit će i o tome kako ću igrati i kakvi će biti rezultati mog kluba. Ja nisam toliko lud za NBA ligom, no volio bih to probati. Osjećam da mogu igrati u NBA ligi, no ne želim ići tamo sjediti i biti zadovoljan činjenicom što sam tamo.

Odlazak u Ameriku Bojan će priželjkivati živeći u Aziji. Naime, njegov klub ima svoju dvoranu u azijskom dijelu grada.

– Kad imam slobodan dan skoknem i do Europe. Inače, živim blizu dvorane, sve što trebam mi je tu blizu.

A blizu mu je i djevojka Tena, zagrebačka studentica, koja mu nerijetko dolazi u posjet.

– Kad Tene nema, onda sam uglavnom po restoranima, no znam si i sam nešto skuhati. Znam toliko da ne ostanem gladan.

Tena se na ovu tvrdnju samo nasmijala, baš kao i Bojan na pitanje o tome viđa li se u Istanbulu s Damirom Markotom, igračem Beşiktaşa, sa svojim partnerom iz priče o nedozvoljenim izlascima tijekom boravka u reprezentaciji.

– Ha, ha... viđamo se iza ponoći – našalio se Bojan na svoj račun.

Da podsjetimo, Bojana je ljetos izbornik Repeša potjerao iz reprezentacije jer se jedne noći vratio bliže izlasku nego zalasku sunca.

– Tih se dana svašta pisalo, ispalo je da sam ja jedini koji je izlazio i prošlih reprezentativnih ljeta i ovo. Sada mi je to sve smiješno. Kada sam već dobio poziv od kluba da se priključim, stigao je signal iz reprezentacije da se vratim. Prihvatio sam to da dokažem da nisam zaslužio biti Pedro, da nisam tako veliki bećar kako se to prikazalo. Discipline u reprezentaciji mora biti, Repeša je uveo reda i neka se tako i nastavi.

Kakav je njegov odnos s Repešom bio poslije incidenta?

– Kad sam se vratio bilo je isto kao i da nisam bio izbačen. Komunicirali smo normalno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije