Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije na ponos

Bjelici dali milijun eura, a on je napravio negativni rekord Dinama kao nitko u HNL-u

Nenad Bjelica
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
06.02.2020.
u 15:32

Složit ćete se, za trenera koji je Mamića prošloga ljeta “izuo” izborivši se za godišnju plaću od nestvarnih milijun eura za hrvatske pojmove, ovaj je rezultat ipak – podbačaj

Puno smo puta u proteklih godinu i pol konstatirali Bjeličine epske dosege s Dinamom: prezimljavanje u Europi nakon 49 godina, veliki povratak publike na maksimirske tribine, poplava Dinamovih igrača u A reprezentaciji, povećanje njihove tržišne vrijednosti i imidža kluba u Europi, rekordna pobjeda u Ligi prvaka...

Pa kad smo već kod Bjeličinih čudesa, nije naodmet spomenuti i neka na koja Dinamov trener sigurno nije ponosan.

Naime, Bjeličin je Dinamo u utakmici protiv Šahtara u Maksimiru u nezamislivoj drami uspio prokockati nemoguće: 3:1 u sudačkoj nadoknadi, i tako ostati bez proljeća u Europi, pa i desetak milijuna eura, a poraz od Rijeke u četvrtfinalu Kupa najlošiji je Dinamov rezultat u ovom natjecanju još od 2012. godine, kada su plavi u osmini finala bili šokantno poraženi od Zadra u Maksimiru 2:3.

Tako je Bjelica još jednom ispisao povijest, jer je prvi Dinamov trener u samostalnoj Hrvatskoj koji dvije godine zaredom s plavima nije uspio osvojiti Kup.

Složit ćete se, za trenera koji je Mamića prošloga ljeta “izuo” izborivši se za godišnju plaću od nestvarnih milijun eura za hrvatske pojmove, ovaj je rezultat ipak – podbačaj.

S dva koraka unatrag: niti je prezimio u Europi, niti je došao do finala Kupa. A tako skupocjen trener, koji možda zarađuje više od svih trenera u Prvoj HNL zajedno, u domaćim natjecanjima trebao bi se prošetati do trofeja. Svjestan je toga i Bjelica, pa je stoga razumljiv bio njegov gnjev prema nekorektnom orkanskom riječkome vjetru. Kao i prošle jeseni nakon Šahtara prema neumoljivom VAR-u.

Bjelici za utjehu ostaje činjenica kako će na kraju sezone biti prvi Dinamov trener u povijesti koji će osvojiti tri naslova prvaka zaredom. A to je otprilike isti pothvat kao svih trenera u povijesti Rukometnoga kluba Zagreb – niti jednoga nije zaobišao barem jedan naslov prvaka.

Pitanje je samo je li taj “komad srebrnine” doista vrijedan milijun eura – pitanje ne za Bjelicu, nego za one koji su ga učinili najskupljim trenerom plavih, a zauzvrat dobili doista kolosalan trenerski domet – plus 12 ispred Hajduka. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije