Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTRADIKTORNI STAVOVI

Bivši UFC-ov prvak poželio da Alah unakazi Macrona, a talibane odbio komentirati

FILE PHOTO: UFC 242 Open Workout - Khabib Nurmagomedov & Dustin Poirier
CHRISTOPHER PIKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
24.08.2021.
u 12:53

- Nadam se da će mi oprostiti ako sam ih uvrijedio. Ne sramim se ispričati im se jer svi griješimo.

Khabib Nurmagomedov osvojio je svijet MMA sporta nevjerojatnim uspjesima u UFC-u, postao je junak Dagestana, ali i muslimana diljem svijeta. Ipak, zbog svjetonazora i nedorečenosti, naišao je na probleme s navijačima.

>>> Teška situacija u Afganistanu

Tijekom konferencije za medije "kod kuće", jedan ga je ruski novinar pitao što mislili o situaciji u Afganistanu, na što se nije htio osvruti tvrdnjom kako ne komentira politiku. A niti želi...

Što nije baš istina. Jer, žestoko je izvrijeđao francuskog predsjednika Emmanuela Macrona zbog izjava o prošlogodišnjim islamističkim napadima u Francuskoj, kad je u Nici ubijeno troje ljudi. Zapravo, "žestoko izvrijeđao" je preblago.

- Neka Svevišnji unakazi lice ovog stvorenja i svih njegovih sljedbenika, koji pod parolom slobode govora vrijeđaju osjećaje više od milijardu i pol muslimanskih vjernika. Neka ih Svevišnji ponizi u ovom i u sljedećem životu. Alah je brz u kalkuliranju i to ćete vidjeti - napisao je, između ostalog, na društvenim mrežama pa naišao na poveći gnjev navijača.

Bilo je u toj objavi još citiranja Kurana i objašnjavanja kako se radi o provokacijama. Naime, Macron je izjavio da iza napada stoje islamistički teroristi te da islam u Francuskoj treba izolirati od utjecaja "izvana". Ujedno, branio je slobodu govora, što podrazumijeva mogućnost objave karikatura proroka Muhameda.

Sad kad talibani preuzimaju vlast i provode teror, Khabib je odlučio šutjeti "jer ga politika ne zanima". Zbog toga su ga ponovno kritizirali navijači, ponajprije oni iz Afganistana. Zato se nekadašnji prvak, (za)sad umirovljen, morao objasniti.

- Rekao samo to jer nisam htio komentirati politiku. No dobio sam žestoke reakcije svojih afganistanskih navijača. I sad kad opet pogledam što sam rekao… Imam snažnu vezu s afganistanskim narodom. Od 2012. godine treniram u Fremontu kraj San Josea, gradu s najbrojnijom afganistanskom zajednicom izvan Afganistana -  rekao je Khabib pa je dodao:

- Imam dosta bliskih prijatelja iz Afganistana. Mislim da nisam bio dovoljno jasan u odgovoru na ono pitanje. Krivo sam shvaćen jer samo nisam htio komentirati političku situaciju. Nadam se da će mi oprostiti ako sam ih uvrijedio. Ne sramim se ispričati im se jer svi griješimo.

Na kraju je još zaključio:

- Njihov narod pati već jako dugo. Ono što se sad događa tamo neki nisu doživjeli za cijelog života. Bolno je za sve njih, brinem se i želim im sve najbolje.

Komentara 5

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
12:58 24.08.2021.

Licemjer isto kao prorok u kojeg vjeruje.

BR
Breoxs
19:26 24.08.2021.

Jedno je boriti se u ringu s drugim borcem, 1 na 1, a drugo je voditi državu kao što je Francuska. Bijelim Francuzima je teško i bit će im još teže. Dovoljno je vidjeti njihovu nogometnu i li rukometnu reprezentaciju. Sad zamisli da sve te nacije imaš u tramvaju...

ZI
zimerman
18:01 24.08.2021.

Vehabija je odbio komentirati Talibane , svaki normalan covijek može skužiti zašto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije