Naslovnica Sport

Bivši reprezentativac Hrvatske dobio pravo nastupa za BiH

Bivši igrač Dinama i rođeni Zagrepčanin igrao je za sve mlađe reprezentacije Hrvatske, ali nije nikada nastupio za seniorsku vrstu.
25. srpnja 2017. u 21:18 16 komentara 3812 prikaza
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Jozo Šimunović od danas može i službeno nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Fifin odbor za status igrača prihvatio je zahtjev braniča Celtica za promjenom sportskog državljanstva, te će on u budućnosti biti na raspolaganju izborniku BiH Mehmedu Baždareviću.

Sammir VRATIO SE Sammir brzo prebolio Dinamo, pogledajte kako uživa u Kini

Bivši igrač Dinama i rođeni Zagrepčanin igrao je za sve mlađe reprezentacije Hrvatske, ali nije nikada nastupio za seniorsku vrstu.

Šimunović je uoči ove odluke bio svjestan da u skorije vrijeme neće dobiti priliku u hrvatskoj reprezentaciji gdje je konkurencija u obrani velika, dok Bosna i Hercegovina najviše problema ima u zadnjoj liniji. 

- Odlučio sam da ću igrati za Bosnu i Hercegovinu. Moji roditelji, djed i baka, svi su iz BiH. Nazvao me izbornik Mehmed Baždarević i nakon prvog razgovora dao mi je vremena da razmislim. Razgovarao sam sa svojom obitelji i donijeli smo odluku da obučem dres BiH. Kasnije sam opet razgovarao s Baždarevićem i to je bilo to. Čvrsto stojim iza svoje odluke i veselim se što ću se priključiti zmajevima - rekao je Šimunović.

IVAN MEŠTROVIĆ: Lako sam uvjerio svojeg prijatelja Mészárosa da uloži u Osijek Josip Radošević: Hajdukov napredak je očit, a HNL je sve bolji, bit će zanimljivo prvenstvo Rijeka igra, ali... Pukla idila: Armada prvi put okrenula leđa Rijeci
Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

  • tarzan:

    Nije nikakva šteta

  • bozzika:

    puno sreće,zdravlja da te posluže i da se dokažem ti želim,pravu si odluku donijelo sigurno,ja bih prvi svoje dijete savjetovao da tak postupi,jer dok ovi naši služe prođe ljeto trideseto a igrač u mirovinu,tak je bilo i tak će i ostati.

  • Alza:

    Hrvatska bi bila na nivou Luksemburga da u njenoj reprezentaciji ne igraju igraci iz Bosne i Hercegovine.