Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka igra, ali...

Pukla idila: Armada prvi put okrenula leđa Rijeci

24.07.2017.
u 09:15

Kada skaut Manchester Cityja dođe gledati Rijekine igrače, onda to nešto znači. Rijeka je odlična – rekao je trener Rudeša Inaki Alonso.

Delikatan trenutak prvaka uoči ogleda s Red Bull Salzburgom u dvomeču koji može donijeti dugu europsku jesen. Prvi put otkako je Rujevice, navijači su iskazali veće nezadovoljstvo pokupivši se protiv Rudeša s istočne tribine desetak minuta prije kraja. Bio je to znak protesta protiv „pendrečenja“ na utakmici protiv Slaven Belupa.

Neki dečko popeo se na ogradu, redari su ga skinuli, došlo je do fajta s navijačima, a u tom slučaju policija intervenira. Prvi put je tada ozbiljnije narušena idilična, za naše arene gotovo nestvarna slika s riječke „bombonijere“ koja je stizala naročito u šampionskoj sezoni. Klub teško može intervenirati u tom trokutu navijači – redari – policija pa se odlučio na šutnju, a trener Kek u svom je stilu poslao poruku podrške rekavši da mu je to bio jedan od najtežih trenutaka otkako je u Rijeci. Jer, nakon pobjede nad Rudešom igrači su prvi put pozdravljali gotovo praznu tribinu.

Navijački život

U svlačionici je trener bio savršeno miran, čestitao je na pobjedi, a nakon „pressa“ od 21 sekunde, opet je bio raspoložen.

Zapravo, ništa skandalozno jer u svijetu nogometa potpuna idila u odnosima klubova i navijača iznimna je rijetkost, kao i život na tribini bez pendreka. Osim ako se sakrijete iza sestre kad krene kordon. No, zbog navijača se igra, a bez njih i onog vrućeg pritiska Rujevice Rijeci bi bilo psihološki jako teško u utakmicama protiv „bikova“. Bilo bi dobro da to riješe, za tu utakmicu bit će otvorena i nova sjeverna tribina.

A Rijeka po igri djeluje dobro uoči velikog izazova, možda i najvećeg u sezoni. Salzburgovim je snimateljima, doduše, pokazala dosta lufta u pozadini kakav bi austrijski prvak sigurno kaznio, ali kao što kaže kapetan Maleš...

– Igramo dobar nogomet, a kad dođu najteže utakmice i kad je najbitnije, pokažemo sve što znamo. Znamo kakve igrače imamo. A budite sigurni da ćemo pogledati gdje smo griješili protiv Rudeša.

Jasno da ne treba uspoređivati Saintse ili Rudeš sa Salzburgom, ali devet golova u dvije utakmice nije loše. Kad se upale svi motori, Rijekine su akcije opet „filigranski pločnici“. Čak i kad više nema Andrijaševića. O vrijednosti našeg prvaka dosta je rekao španjolski stručnjak na klupi Rudeša Inaki Alonso.

– Vidio sam jako dobru momčad, ne bez razloga najbolju u Hrvatskoj. Vidi se da Rijeka igra s jako puno samopouzdanja i da ima i jako puno rješenja u igri, lako si stvara prostor, lako višak igrača. Teško mi je to malo uspoređivati s momčadima iz Primere, ali rekao bih da je Rijeka momčad vrhunske razine – rekao je Alonso i poslije dodao:

Trebat će biti lukav

– Skaut Manchester Cityja moj je prijatelj. Ako oni dolaze gledati Rijekine igrače, onda mislim da vam to nešto govori. Želim joj sreću protiv Salzburga.

Dinamo ga je lani prošao uz dozu sreće, ali i upornosti i lukavstva kad je Cico Kranjčar u posljednjim trenucima ubacio Schildenfelda u napad, što je donijelo asistenciju Fernandesu za izjednačenje i produžetak. I Rijeka ima svog aduta iz pozadine, Župarić je Rudešu zabio kao Dinamu u Varaždinu. No, može se očekivati da će te utakmice u sljedeće dvije srijede ipak rješavati oni udarni aduti Gavranović, Gorgon, Vešović... i da Mišić s Bradarićem opet zavlada sredinom terena. To će biti ključ. 

Komentara 4

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
14:30 24.07.2017.

HNK Rijeka je odlična jer ima na trenerskoj klupi fantastičnog europskog trenera Matjaža Keka koji je stvaratelj i trenerski mag. Kada on jednom ode ponovo če naša Rijeka biti balkanski prosjek i nivo Čuprije, Tetova i Tirane i gledačemo u leđa Dinamu i Hajduku u domačem balkanskom prvenstvu.

DU
Deleted user
08:57 25.07.2017.

"Navijači" opraštaju sve osim uspjeha! E moja "Armado"...

AU
austrougarskigeneral
15:10 24.07.2017.

ove godine su slabiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije