Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREI MEDVEDEV

Bivši finalist Roland Garrosa: 'Đoković u dubini duše podržava Rusiju. Srbija šalje plaćenike'

French Open
LISI NIESNER/REUTERS
08.06.2023.
u 22:31

'Očekivao sam da izjavi: ‘Ja sam protiv Putina. Rusija je teroristička zemlja’. Mogao je napraviti puno stvari. Ovaj rat je zločinački. Otvorite oči i vidjet ćete. Srbija je pola rata podržavala Rusiju i slala plaćenike u Rusiju…'

Bivši četvrti tenisač svijeta i nekadašnji finalist Roland Garrosa, Ukrajinac Andrei Medvedev dao je intervju za portal Nova.rs i govorio o ruskoj agresiji i Novaku Đokoviću za kojeg smatra da podržava Putina i Rusiju. Govorio je o tenisu pa potom i svim užasima kroz koje prolazi njegov narod te kako kakvo mišljenje imaju o Rusima. 

- Nisam gledao puno mečeva u prvom tjednu Roland Garrosa, trebate razumjeti da sam bio u Ukrajini i tek sam onda doputovao u Pariz. Prije početka turnira, Carlos Alcaraz me je najviše impresionirao. S druge strane imamo Ruuda, Novaka sa svojim iskustvom, tu je Sasha Zverev… Svi mogu pobjeđivati i otići daleko - smatra Medvedev koji se onda okrenuo ruskoj agresiji na Ukrajinu.

- Poslao je nešto novca Sergiju Stahovskom na početku rata, ali u dubini duše on podržava Rusiju. Ne može on protiv svog oca Srđana, oni su zajedno. Ne može se dogoditi da je sin protiv Rusa, a otac za Ruse i da nemaju sukob… Ne vjerujem u tu priču. Novak je inteligentan momak, ne izražava osobni stav u javnosti. Ali to je moja zemlja, živio sam tamo i nikada je nisam napustio tijekom rata, a izgubio sam mnoge prijatelje. 

Andreï Medvedev - Internationaux de France de Tennis Roland Garros 2023 à Paris le 5 juin 2023. © Chryslène Caillaud / Panoramic / Bestimage Roland Garros 2023 French Open Tennis Tournament in Paris on june 5th 2023 Photo: Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic

- Moram reći da sam veliki navijač Novaka Đokovića i nemam ništa protiv njega. Razumijem da su u Srbiji za Ruse, mole se za Ruse i misle da su Rusi nešto posebno. Za nas Ukrajince nisu ništa. Novak to ne zna, on vjeruje u ono što ruska propaganda kaže. I ne krivim ga što, duboko u svom srcu, podržava svoje rusku braću, a ne nepoznate Ukrajince. Razumijem to - smatra bivši tenisač. 

VEZANI ČLANCI:

- Srbi su otišli boriti se za  Rusiju kao plaćenici. Ne za Ukrajinu, već za Rusiju. Novak je divan, ali je u teškoj situaciji. Duboko u sebi kada večera s obitelji, moli se za Rusiju. Ruska propaganda otišla je toliko daleko, ako ste iz Srbije, ušla je u vaše umove, da je teško riješiti se toga. Đoković trenutno igra tenis i ne izlazi iz tih okvira, ima dovoljno drugih problema - smatra Medvedev. 

 

 

Komentara 30

JS
John_Smith
01:00 09.06.2023.

a ti misliš da je dopušteno rusima voditi agresivni neopravdani stravičan rat koji je uništio milione ljudskih sudbina?!? Prije pokretanja rata Putin je bio visokouvažavan, motao je europske i druge državnike oko malog prsta, bio je baja, no pokretanjem rata pokazao je da je psihopat neosjetljiv na stradanja ljudi, pa i njegovih rusa, boli njega đon za boli i stradanja i njegovog vlastitog naroda dok pokušava ostvariti neke svoje kvazipovijesne misije

DU
Deleted user
23:52 08.06.2023.

Grozni su ovi Putinofili i neprijatelji Hrvatske.

DU
Deleted user
06:56 09.06.2023.

Svako ko je normalan na ovom svjetu,je protiv fasizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije