Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA SMISLA

Veliki nerazmjer kvalitete u Roland Garrosu. Jesu li organizatori gadno pogriješili?

FRA, ATP Tour, French Open 2022
EXPA/ Pressesports/ Pierre Lahalle
06.06.2023.
u 11:00

Alcaraz i Đoković opravdali su dosad ulogu prvih favorita za naslov jer su do četvrtfinala odigrali furiozno i izgubili samo jedan set (Alcaraz protiv Japanca Daniela u 2. kolu)

Nakon ispadanja hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji Roland Garrosa, dulje se na turniru nije zadržala ni Hrvatica s američkom putovnicom, Zadranka Bernarda Pera (28). Od nje je u osmini finala bila bolja (6:3, 6:1) sedma nositeljica, Tunižanka 
Ons Jabeur, za što su joj trebale samo 63 minute. Očekivao se jači otpor naše Amerikanke, ali poučena lošim iskustvima iz prethodnog meča s Olgom Danilović (kada je izgubila prvi set), Tunižanka je od prve sekunde igrala vrlo agresivno i Bernardu je držala pod stalnim pritiskom.

Zadranka ipak može biti zadovoljna postignutim ove godine u Parizu. Ostvarila je svoj najbolji rezultat na Roland Garrosu dosad, a osvojeni bodovi iz Bulonjske šume omogućit će joj i najbolji renking: s dosadašnjeg 36. mjesta doći će na 26. mjesto WTA liste (+10), što će joj biti i novi plasman karijere. Za usporedbu, Donna Vekić će sljedećeg ponedjeljka biti 19., a Petra Martić 30. igračica svijeta.

Nerazmjer u kvaliteti 

A zbivanja u muškom dijelu turnira sve više sugeriraju da su organizatori možda i pogriješili što su se u određivanju nositelja slijepo držali ATP liste. Mogli su biti i malo fleksibilniji, kao njihovi kolege iz Wimbledona. U Parizu su u isti dio ždrijeba stavili Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza i tako ljubitelje tenisa uskratili za najjači finale koji se može zamisliti u ovom trenutku (u odsutnosti četrnaesterostrukog osvajača Roland Garrosa Rafaela Nadala).

Umjesto toga, mogući sraz Alcaraza, prvog nositelja, i Đokovića, trećeg, imat ćemo u polufinalu. Ranim ispadanjem drugog nositelja Danila Medvjedeva, zamišljenog predvodnika donjeg  dijela ždrijeba (već u prvom kolu poražen je od Brazilca Seybotha Wilda), kao i još nekim neočekivanim eliminacijama (Jannika  Sinnera izbacio je Nijemac Altmaier), došlo je do očitog nerazmjera u kvaliteti između gornjeg i donjeg doma.

VEZANI ČLANCI:

Đoković nadmašio Nadala

Pogledajte samo četvrtfinalne parove gornje polovice: Alcaraz će se boriti protiv Tsitsipasa (petog nositelja), a Đoković protiv Hačanova (11. nositelja). Nećemo reći da je u donjoj polovici ostala samo sitna riba jer cijenimo kvalitetu i postignuća Norvežanina Ruuda (četvrtog nositelja) i mladog Danca Runea (šestog), kao i ostalih stanara iz “donjih katova”, ali razlika je očita.

A Alcaraz i Đoković opravdali su dosad ulogu prvih favorita za naslov jer su do četvrtfinala odigrali furiozno i izgubili samo jedan set (Alcaraz protiv Japanca Daniela u drugom kolu). A Đoković je čak postigao i rekord - 17. put je u četvrtfinalu Roland Garrosa, što dosad nikomu nije pošlo za rukom. Nadal ih ima 16.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije