Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKS

Beram i Ćaćić osvojile 'Boksačku kraljicu'

27.11.2023.
u 18:47

U godini u kojoj je ukinuta skijaška Snježna kraljica, u Zagrebu je pokrenuta Boksačka kraljica, međunarodni ženski turnir koji ima ambiciju postati tradicionalan

U vrijeme kada je ukinuta skijaška Snježna kraljica (nadamo se ne trajno), u sportskom Zagrebu rodila se Boksačka kraljica, istoimeni turnir koji ima ambiciju postati tradicionalan. A u njegovu prvom izdanju zablistale dvije naše najbolje boksačice, olimpijka iz Tokija Nikolina Ćaćić (57 kg) te potencijalna pariška olimpijka Sara Beram (60 kg).

Ćaćić je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila Dankinju Michelle Eriksen nakon čega je kazala:

– Nakon što mi prošla godina, zbog ozljede vratnog dijela kralježnice, nije bila najbolja, pa se to moralo pažljivo sanirati, jako sam zahvalna što sam ponovno u ringu. I tako sam u posljednja dva tjedna imala četiri teška meča.

Dva je odradila na Prvenstvu Europe do 22 godine na kojem je osvojila broncu, a dva u Zagrebu.

– Bilo je upitno hoću li nastupiti na Prvenstvu Europe, a i promijenila sam kategoriju pa sam iz 52 kilograma otišla u težinsku skupinu do 57 kg. Učinila sam to jer sam teško skidala kilograme pa sada trener i ja gledamo u kojoj ću kategoriji, do 54 ili do 57 kg, ići na olimpijske kvalifikacije u Milanu u veljači.

A taj turnir, prvi od dva kvalifikacijska za Olimpijske igre u Parizu, u središtu je zanimanja i Sare Beram. Nju još žulja nepravda koju je doživjela na Europskim igrama, što je bila njezina prva prilika za vađenje olimpijske vize.

Pet mjeseci nisam imala meč i prvi mi je bio na ovom turniru protiv bivše svjetske prvakinje Poljakinje koju sam uspjela pobijediti.

Pobijedila je Sara i švicarsku Hrvaticu Anamariju Milisic te osvojila turnir.

– Anamarija mi je dobra poznanica i s njom ponekad spariram kad dođe u Zagreb radi sparinga s Nikolinom Ćaćić.

Sve ovo u funkciji je priprema za olimpijske kvalifikacije i super je što ne moram nikamo putovati ni za sljedeći turnir, a to je Grand Prix koji će se u prvom dijelu prosinca održati opet u Zagrebu. 

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije