Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO KLIZANJE

Bart Swings ispravio "grešku" iz Pjongčanga i u Pekingu osvojio zlatnu medalju

Foto: Reuters
1/3
19.02.2022.
u 10:36

Prije četiri godine 31-godišnji Swings je osvojio srebrnu medalju, a sada je otišao i jedan korak naprijed.

Bart Swings, brzi klizač iz Belgije, osvojio je zlatnu medalju u masovnom startu na Zimskim olimpijskim igrama koje se održavaju u Pekingu.

Krug prije kraja na čelo karavane je došao Južnokorejac Seung Hoon Lee, olimpijski pobjednik prije četiri godine u Pjongčangu. Posljednji zavoj je Seung Hoon također odradio kao vodeći, ali u samom finišu s trona ga je svrgnuo Belgijanac Bart Swings.

Prije četiri godine 31-godišnji Swings je osvojio srebrnu medalju, a sada je otišao i jedan korak naprijed.

Srebro je na kraju osvojio Jae Won Chung iz Južne Koreje, dok se broncom morao zadovoljiti olimpijski pobjednik od prije četiri godine Seung Hoon Lee. Za dlaku je brončana medalja u posljednjim centimetrima pobjegla Amerikancu Joeyju Mantiji.

Legendarni Nizozemac Sven Kramer bio je jedini u finalu koji nije odradio svih 16 krugova. Odustao je dva kruga prije kraja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije