Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNA FORMA

Valentina Aščić na olimpijskim igrama postavila novi rekord u brzom klizanju!

Valentina Aščić osvojila 27. mjesto i postala prva hrvatska brzoklizačica koja je nastupila na ZOI
Foto: Jaki Franja/PIXSELL
1/3
16.02.2022.
u 13:53

Nažalost, ostala je 178 tisućinki iza Čehinje Michaele Hruzove koja je bila među tri najbrže četvrtoplasirane i tako izborila polufinale.

Prva hrvatska olimpijka u brzom klizanju na kratkoj stazi Valentina Aščić ostala je bez plasmana u polufinale na 1500 m na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, gdje je osvojila peto mjesto u svojoj četvrtfinalnoj skupini s vremenom dvije minute i 21.456 sekundi, što je novi hrvatski rekord na toj dionici.

Iz šest četvrtfinalnih skupina po tri najbrže klizačice su izborile izravan plasman u polufinale, a pridružile su im se još tri najbolje po vremenu od četvrtoplasiranih.

Aščić je, nažalost, ostala 178 tisućinki iza Čehinje Michaele Hruzove koja je bila među tri najbrže četvrtoplasirane i tako izborila polufinale.

Hrvatska predstavnica je u Pekingu nastupila i na 500 metara, a u toj je disciplini zauzela 23. mjesto.

Kako je Aščić imala najbolji rezultat među petoplasiranim klizačicama, u konačnim rezultatima discipline 1500 m to će je svrstati na 25. mjesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije