Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LaLiga

Barcelona osigurala naslov prvaka: Navijači Espanyola upali na teren i sukobili se s policijom

LaLiga - Espanyol v Barcelona
Foto: ALBERT GEA/REUTERS
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.05.2023.
u 23:43

Valencija je na gostovanju pobijedila Celtu sa 2-1 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Barcelona je današnjom pobjedom pobjegla Realu na 14 bodova i može slaviti 27 naslov prvaka

Nogometaši Barcelone osigurali su 27. naslov španjolskog prvaka nakon što su u susretu 34. kola na gostovanju pobijedili gradskog suparnika Espanyol sa 4-2. Barca sada četiri kola prije kraja ima nedostižnih 14 bodova više od najvećeg rivala Real Madrida i može početi slaviti 27 titulu prvaka. "Kraljevski klub" je još uvijek rekorder sa 35 naslova španjolskog prvaka.

Barca je sav posao protiv gradskog suparnika obavila u prvom poluvremenu postigavši tri gola. Dva puta je bio strijelac Robert Lewandowski (11, 40), a jedan gol je zabio Alejandro Balde (20). U nastavku susreta Jules Kounde je u 53. minuti povećao na 4-0. Espanyol je do kraja susreta ublažio poraz golovima Javia Puada (73) i Joselua (90+3). 

Nakon utakmice igrače Barce kjoji su slavili naslov s terena su potjerali navijači Espanyola koji su upali na teren i sukobili se s policijom. Osim što je osigurala titulu, Barca je ovom pobjedom još bliže gurnula gradskog suparnika prema "Segundi". Espanyol trenutačno drži 19. mjesto sa 31 bodom, četiri manje od zone spasa.

Valencija je na gostovanju pobijedila Celtu sa 2-1 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas. "Šišmiši" su uoči gostovanja u Vigu bili na 17. mjestu sa 34 boda, kao i Getafe koji se nalazi stepencu niže u zoni ispadanja, no s današnja tri boda skočili su na 14. mjesto sa 37 bodova.

Valencija je povela u osmoj minuti golom Justina Kluiverta, no u 60. minuti je izjednačio Haris Seferović. Ipak, u 88. minuti gosti su golom Alberta Marija stigli do iznimno važna tri boda. U posljednjim trenucima susreta Valencija je ostala s igračem manje nakon što je isključen Gabriel Paulista. Celta je ostala na 13. mjestu sa 39 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije