Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EBEL, do 20 godina

Austrijanci u čudu, Hrvati ih pobjeđuju a često ni led nemaju

Medveščak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
30.03.2016.
u 08:14

Red Bull trenira u kompleksu od 100 milijuna eura, i to 10 puta tjedno. Mi pak imamo dva treninga tjedno, kaže trener Medveščaka Kolombo.

Da novac u sportu nije uvijek presudan ovih dana pokazuje momčad Medveščaka do 20 godina. Prvo je senzacionalno ušla u finale EBEL-a, a potom i nadoknadila 0-2 u finalnoj seriji protiv Red Bulla, te prekjučerašnjom pobjedom 2:1 u Ledenoj izborila petu, odlučujuću utakmicu. Kakav je to pothvat najbolje opisuju riječi trenera Danijela Kolomba:

– Mi imamo dva treninga tjedno, a Red Bull deset! Salzburgovci treniraju u nogometno-hokejaškom kompleksu koji vrijedi 100 milijuna €, a mi zbog nedostatka termina često i nemamo gdje trenirati. Nadalje, u Red Bullu svi igrači idu u internat, tako da stignu trenirati dvaput dnevno.

A u čemu je onda vaša tajna?

– Mi imamo više talenta. I od Austrijanaca i od Mađara, koje smo izbacili u polufinalu. Također, imamo tu pozitivnu drskost, mangupi smo, to nam je urođeno – kaže Kolombo.

Inače, ova mlada momčad projekt je cijelog hrvatskog hokeja, jer iako Medveščak financira projekt, za momčad igraju još i igrači Mladosti te Zagreba.

– Imamo jako nadarenu generaciju i šteta što joj ne možemo dati bolje uvjete. Ali tako je to kad imamo samo dvije dvorane. A u njima mjesta osim za hokejaše mora biti i za umjetničko i sinkronizirano klizanje, brzo klizanje, tu su i termini za građanstvo... – kaže Kolombo.

Austrijanci su u čudu zbog pothvata Medveščaka.

– Treneru Red Bulla rekao sam da bih zapalio dvoranu da gubim od momčadi koja ima toliko slabije uvjete – smiješeći se kaže Kolombo, koji će u četvrtak u 18 sati u Salzburgu voditi momčad u petoj, odlučujućoj utakmici.

>>Najtrofejnija NHL momčad svih vremena izgubila izglede za plasman u doigravanje

Komentara 5

FU
FULL
20:20 30.03.2016.

Sutra je pobjeda s dva razlike za nas!!!

Avatar Vucibatina
Vucibatina
13:26 30.03.2016.

Trebalo je VL više dana da objavi tu vijest ?

ZR
zrinx
10:15 30.03.2016.

Eh da nam je tek strukture i stabilnog financiranja u sportu, rasturali bi smo u svim sportovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije