Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBILI ŠVEĐANE

Arena vodila Norvežane do pobjede, Francuzi u polufinalu

Švedska Norveška EP hrvatska 2018.
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
24.01.2018.
u 19:55

Junak Norveške bio je Bergerud s 21 obranom, dok je Myrhol zabio sedam. Kod Šveđana Tollbring je zabio šest

Norveška je pobijedila Švedsku 28:25 te tako omogućila Hrvatskoj i da remijem protiv Francuza osigura polufinale Eura.

Početak utakmice donio je potpuno izjednačenu utakmicu u kojoj se do 12. minute igralo gol na gol, a onda je Norveška s tri gola u nizu prvi put stigla na plu dva. Samo dvije minute kasnije već je bilo i plus tri, i to ponajviše sjajnom vrataru Bergerudu.

Šveđani su se u igru vratili zahvaljujući pogrešama Norvežana u napadu te njihova dva promašena sedmerca pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Norveške (12:11).

Nastavak utakmice ponudio je reprizu prvog poluvremena u kojem su Norvežani konstanstno vodili, no nikako nisu uspjeli otići na tri razlike, iako su imali nekoliko dobrih prilika, ali i podršku Arene kojom se orilo - Norveška, Norveška.

Švedska Norveška EP hrvatska 2018.
1/14

U samoj završnici u apsolutnog junaka pretvorio se Bergerud koji je kod plus jedan Norveške, koja je imala dva igrača manje, skinuo sedmerac pa zicer Tollbrinu. Do kraja Šveđanima se skratila ruka te je Norveška slavila 28:25.

Junak Norveške bio je Bergerud s 21 obranom, dok je Myrhol zabio sedam. Kod Šveđana Tollbring je zabio šest.

U istom terminu u Varaždinu Danska je razbila Makedoniju 31:20 te tako potvrdila prvo mjesto u skupini 2 te čeka drugoplasiranog iz naše skupine.

Zanimljivo je bilo samo u prvih pola sata, no nakon toga krenuo je danski uragan za velikih plus 11. Najbolji je bio Damgaard Nielsen s 11 golova, dok je Green imao devet obrana. Kod Makedonaca je Kuzmanovski zabio šest golova.

Komentara 2

Avatar adko49
adko49
22:10 24.01.2018.

Bravo Švedska vi idete dalje!

PI
pinkec
20:15 24.01.2018.

Bravo Norveška!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije