Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADA

Ante Erceg je Hajdučko srce

Ante Erceg
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
23.12.2017.
u 15:37

- Osobno sam prezadovoljan ovom polusezonom za koju mislim da mi je najbolja do sada u karijeri. Zabio sam praktički isti broj golova kao i cijelu prošlu sezonu.

S trinaest golova i sedam asistencija Ante Erceg je najučinkovitiji igrač Bijelih u protekloj polusezoni u kojoj je odigrao sveukupno 23 utakmice. Ante je već nakon prvog dijela sezone dostigao prošlosezonski učinak kada je ukupno u svim natjecanjima postigao 13 golova. Nezaustavljivo djeluje na terenu i prava je napast za protivničku obranu koja teško pronalazi rješenja za njega. Zabijao je Erceg ove sezone Brondbyju, Levskom, Dinamu, Rijeci, Osijeku, Lokomotivi..., osam golova postigao je na Poljudu, dok je pet puta mrežu tresao na suparničkim travnjacima...

- Osobno sam prezadovoljan ovom polusezonom za koju mislim da mi je najbolja do sada u karijeri. Zabio sam praktički isti broj golova kao i cijelu prošlu sezonu. Skroz sam opušten, osjećam veliku podršku od igrača i navijača što mi daje jednu dodatnu energiju na terenu. Drago mi je da sam svojim igrama doprinio momčadi, iako mi je žao što nemamo više bodova u prvenstvu. No, do kraja ima još puno kola, bez obzira na zaostatak mi se ne predajemo i dat ćemo sve od sebe ne bi li se što prije približili Dinamu, a naravno cilj je osvojiti Kup. Želim s Hajdukom podignuti trofej ove godine, to bi mi bila ogromna nagrada. - rekao je prvi Hajdukov strijelac u jesenskom dijelu sezone.

Ante Erceg
1/12

U životnoj je formi Hajdukov napadač koji u prosjeku zabija svakih 159 minuta otkako je prošle godine odjenuo bijeli dres, a upisao je sveukupno 56 nastupa za Bijele. Najviše pogodaka zabio je Istri 1961 (pet), četiri je puta tresao mrežu zaprešićkom Interu, a po tri gola postigao je Osijeku i Dinamu. Valja napomenuti da je Ante zabio pogodak u 23 susreta u kojima je ostvario 20 pobjeda i tri neriješena ishoda. Igrač koji mu je najviše puta asistirao za gol je Hamza Barry (četiri asistencije), dok je Franck Ohandza u pet navrata zabijao pogotke na završni Ercegov pas.

Dobitnik je nagrade ''Hajdučko srce'' za sezonu 2016/17., a također je proglašen i za najboljeg igrača Hajduka u protekloj sezoni po izboru članova. Osvojio je srca navijača svojom energijom, borbenošću te dobrim prezentacijama na terenu, ali i oko njega. 

- Hajdučko srce je najveća nagrada što sam je osvojio u karijeri i ne mogu opisati koliko sam ponosan što sam je baš ja dodao i u čast tome sam istetovirao srce i broj 50 na ruci. Previše mi znači to što sam dobio nagradu od navijača. Pun sam motiva i energije, to mi je sve zajedno dalo jedno dodatno samopouzdanje da nastavim što bolje. Zahvalio bih se i suigračima, bez njihove podrške i poštovanja na terenu i van njega je ne bih dobio. Smatram da je ta nagrada i njihova. 

Ante se uvijek rado odaziva na brojne humanitarne akcije i događanja. Svojom je nazočnošću uveličao i sedmu po redu završnicu tradicionalnog malonogometnog turnira ''Memorijal Lovre Buljan'' u čast velikog hajdukovca i torcidaša koji je osvojio srca svih naših navijača, a kojem je Hajduk bio inspiracija i u najvećoj, onoj životnoj životnoj bitci koju je nažalost izgubio, ali sjećanje na njega nikad neće izblijediti. 

U posljednjih šest utakmica ostvarili su Bijeli učinak od pet pobjeda i jedan neriješen ishod, osvojili 13 od 15 mogućih bodova te plasman u polufinale Hrvatskog kupa. Optimističan je Hajdukov napadač za proljetni dio sezone i obećaje još jači Hajduk...

- Prije mjesec dana došao je novi trener koji je postavio zahtjeve pred nas i mislim da smo ih u tom razdoblju ispunili na najbolji mogući način, a i rezultati sami govore. Slavili smo na četiri zahtjevna gostovanja i u posljednjoj utakmici koju smo odigrali protiv Intera na Poljudu smo se pokazali dobrom svjetlu gdje nam protivnik praktički nije zapucao na gol. Smatram da je trener Željko Kopić zajedno sa stručnim stožerom napravio dobar posao i unio novu energiju, a kad u potpunosti pohvatamo sve konce i usvojimo sve zahtjeve na pripremama koje nam slijede, gledat ćemo još jači Hajduk. Prvenstvo još nije gotovo, igra se još puno kola do kraja, a mi ćemo dati sve od sebe da dobrim i kvalitetnim predstavama te voljom, upornošću i maksimalnim pristupom ostvarimo što veći broj bodova.

Za kraj je poručio...

- Svim navijačima Hajduka želim sretan Božić te uspješnu i radosnu 2018. godinu. Vjerujem u njihovo povjerenje i podršku jer ovaj Hajduk je zaista na pravom putu.  

Komentara 4

DU
Deleted user
15:51 23.12.2017.

Drumsko razbojničko srce. Sramota od kluba.

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
02:35 24.12.2017.

Bravo Pravi Strijelac!!!! samo si krivom.klubu?? Dalmatinci nevole samog sebe a kamoli tebe!!!

Avatar mortus50
mortus50
17:04 23.12.2017.

Cestitke Ante!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije