Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DA VAS ČUJEMO

ANKETA Riješite posljednju Dalićevu dvojbu: Tko treba igrati u napadu protiv Brazila?

KATAR 2022 - Slavlje reprezentativaca nakon osiguranog ulaska u osminu finala SP
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
08.12.2022.
u 09:30

Dalićeva dvojba sigurno je mjesto centralnog napadača. Bruno Petković malo je toga pokazao u 62 minute, njegova zamjena Budimir propustio je odličnu šansu potkraj drugog poluvremena pa je onda zamijenjen Livajom koji se najviše istaknuo promašenim jedanaestercem

Do utakmice s Brazilom ostao je još samo jedan dan i nameće se pitanje kojih će 11 izbornik Zlatko Dalić poslati na teren u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. Jedan od najboljih lijevih braniča u Europi, Borna Sosa, bit će spreman za petak i ogled protiv Brazila nakon što je zbog temperature i iscrpljenosti propustio utakmicu s Japanom. Branič Stuttgarta iz hotela je pratio dramu protiv Japana, jednostavno nije bio u stanju doći ni na stadion. Nakon dva dana predaha stigle su sjajne vijesti, Sosa će biti na raspolaganju Zlatku Daliću, jedino je upitno hoće li startati od prve minute. Borna Barišić odradio je svih 120 minuta iako nije igrao 20 dana, vidjelo se da mu je teško, ali junački je izdržao do kraja jer drugog rješenja ionako nije bilo.

Dalićeva dvojba sigurno je mjesto centralnog napadača. Bruno Petković malo je toga pokazao u 62 minute, njegova zamjena Budimir propustio je odličnu šansu potkraj drugog poluvremena pa je onda zamijenjen Livajom koji se najviše istaknuo promašenim jedanaestercem u raspucavanju. 

>> Vatreni nakon pobjede nad Japanom slavili i pjevali "Moja domovina"!

Možda je najbliži mjestu prvih 11 ipak Livaja, jer naš je napad na ovom prvenstvu funkcionirao jedino u utakmici protiv Kanade, dok je Livaja bio u špici, a Kramarić na desnom krilu.

Naravno, opcija je i da Kramarić igra u špici, a na desnom krilu netko od dvojca Pašalić/Vlašić. Iako ta varijanta nije bila pretjerano dobra u otvarajućoj utakmici SP-a protiv Maroka. Vezni red sigurno će ostati nepromijenjen, trojac Modrić – Brozović – Kovačić sigurno će započeti protiv Brazila, kao i stoperski par Gvardiol – Lovren.

Josip Juranović pokazao je konstantnost i nema potrebe zamijeniti ga Stanišićem. Bit će zanimljivo vidjeti kakvu će minutažu dobiti Oršić. Ovakve utakmice, u kojima se njegova momčad brani, idealne su za njega. Pokazao je to protiv Tottenhama, Chelseaja, West Hama, Atalante...

Dakle, sastav Hrvatske bi mogao izgledati ovako: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa (Barišić) – Modrić, Brozović, Kovačić – Kramarić, Livaja (Petković, Budimir), Perišić.

No, glasujte u našoj anketi i recite svoje mišljenje tko bi trebao igrati u napadu Hrvatske.

Komentara 19

SP
Stari_proleter
10:05 08.12.2022.

Možemo mi predlagati što god hoćemo. Dalić vjeruje senatorima, a kod mlađih prednost imaju hajdukovci ili barem porijeklom dalmatinci. Oršić nije ni u jednoj od tih kategorija.

ZG
zgenije
10:45 08.12.2022.

Petković i Livaja vještinom jesu , a kondicijski nisu za završnicu SP. Budimir obrnuto. Ostaju Krama i Oršić u raznim kombinacijama s time da je Oršić više puta riješavao ovakve utakmice.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:22 08.12.2022.

U napadu trebaju igrati,protiv Brazila,oni napadači,koji najbolje igraju obranu i koji su dovoljno brzi,za uspješnu kontru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije