Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neviđeno suđenje

ANKETA Je li Kanada oštećena protiv Belgije? Jedan kadar otkrio je sve...

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Canada
Foto: SIPHIWE SIBEKO/REUTERS
1/31
23.11.2022.
u 22:20

- Kanada je oštećena za  barem dva jedanaesterca, i zambijski sudac, kao i VAR sudac iz Venezuele bi se trebali pokupiti i ići kući - izjavio je na poluvremenu komentator HRT-a Joško Jeličić.

Zambijski sudac  Janny Sikazwe sudio je večerašnju utakmicu Kanade i Belgije. Već i prije utakmice bio je neobičan izbor suca koji se "proslavio" u Afričkom Kupu Nacija, kada je svirao kraj u 84. minuti (!)

Pogreške je teško i nabrojati, a da nešto nije u redu signalizirali su i redatelji prijenosa koji su krajem poluvremena prikazali šefa sudaca Pierluigija Collinu koji je nezadovoljno gledao iz VIP lože, a sugeriralo je to da se ovaj sudac baš i neće dobro provesti na sljedećim utakmicama, što je i on sam shvatio te je krajem utakmice sudio pognute glave.

A evo i gdje je griješo. Prvi penal je svirao tek nakon pregleda VAR snimke, iako je Carrasco očigledno rukom zaustavio udarac. Samo dvije minute kasnije je Jan Verthongen srušio Janona Buchanana, ali su suci  svirali nepostojeće zaleđe umjesto penala. U 37. minuti je Axel Witsel sapleo Richieja Laryeu, VAR soba je pregledavala situaciju, ali zambijski sudac to nije htio gledati na monitoru.

- Kanada je oštećena za  barem dva jedanaesterca, i zambijski sudac, kao i VAR sudac iz Venezuele bi se trebali pokupiti i ići kući - izjavio je na poluvremenu komentator HRT-a Joško Jeličić.

Da je sudac griješio složili su se i Nenad Bjelica i Mario Strahonja koji su zaključili kako ovakvo suđenje nije dostojno Mundijala.

No, zanima nas vaše mišljenje.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> Analiziramo igru Hrvatske i probleme koji čekaju Dalića nakon prve utakmice, u studiju Stjepan Tomas

Ključne riječi

Komentara 3

PR
prajdali100
00:14 24.11.2022.

Ovog suca i tipove iz VAR- a treba protjerati iz Katara.Ovo je strašno.

Avatar Madafakr
Madafakr
22:58 23.11.2022.

Krađa do jaja

VI
Vivian
22:28 23.11.2022.

FIFA je sramota. Vecina sudaca nije dorasla suditi na ovakvom natjecanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije