Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE

Ana među pet najboljih europskih nada do 19 godina. A tek joj je 15...

'31.01.2013., Zagreb - Teniski centar HTS-a. Ana Konjuh, mlada 15-godisnja hrvatska tenisacica, juniorska pobjednica Australian Opena. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
31.10.2013.
u 08:00

Ana je ušla u najuži izbor (među pet) za dobitnika nagrade Piotr Nurowski, koju treću godinu zaredom najboljem mladom sportašu Europe (do 19 godina) dodjeljuje Europski olimpijski odbor.

Nakon što je nedavno dobila nagradu "Dražen Petrović" za najveću nadu hrvatskog sporta, Ani Konjuh stiglo je veliko priznanje i na europskoj razini. Ušla je u najuži izbor (među pet) za dobitnika nagrade Piotr Nurowski, koju treću godinu zaredom najboljem mladom sportašu Europe (do 19 godina) dodjeljuje Europski olimpijski odbor.

Slovenac konkurent Ani

Podsjetimo, 15-godišnja Konjuh bila je u polufinalu na sva četiri juniorska Grand Slam turnira sezone, a naslove je osvajala na Australian Openu i US Openu.

Uz Dubrovkinju, među nominiranima su troje plivača – Litvanka Ruta Meilutyte (osvojila zlato 100 prsno na seniorskom SP-u ove godine u Barceloni, i to sa svjetskim rekordom, a srebrna je bila na 50 metara prsno!), Britanka Abbie Wood (po dva zlata i srebra na Europskim igrama mladih u Utrechtu) te Grk Apostolos Christou (svjetski juniorski prvak na 100 metara leđno, te europski prvak na 50 i 100 metara leđno), dok je peti nominirani slovenski skijaš skakač Cena Prevc (svjetski juniorski prvak te osvajač dvaju zlata, pojedinačno i ekipno na Europskim igrama mladih).

Nagrada EOO-a dodjeljuje se u znak sjećanja na predsjednika Poljskog olimpijskog odbora Piotra Nurowskog, koji je u travnju 2010. poginuo u zrakoplovnoj nesreći s poljskim predsjednikom Lechom Kaczyńskijem. Prošlih godina nagradu su osvajali poljski biciklist Tobiasz Lis (2011.) te francuska plivačica Charlotte Bonnet (2012.) Ovogodišnji dobitnik bit će proglašen 22. studenoga u Rimu, a pripast će mu 12.000 eura nagrade.

Meilutyte lani bila druga

Favorit je Litavka Meilutyte, koja je prošle godine po broju glasova završila na drugom mjestu. A Ana ima još vremena dočepati se nagrade, jer tek joj je 15 godina...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije