Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA OLIMPIJSKO LJETO

Amerikanci spremaju 'osvetničku bojnu' predvođenu LeBronom

LeBron James
Foto: Reuters
1/4
04.10.2023.
u 16:40

Budući da je u sastavu reprezentacije samo 12 mjesta, bit će to slatke muke za one koji će igrače birati, a to su ponajprije izbornik Steve Kerr, ali i izvršni direktor USA Baskestballa Grant Hillz, odnosno direktor reprezentacije Sean Ford

Razočarani poražavajućim ishodima na dva posljednja Svjetska prvenstva košarkaša (sedmo i četvrto mjesto), Amerikanci su na Olimpijske igre u Parizu odlučili poslati “osvetničku bojnu”, momčad od koje je jača imena imao jedino originalni Dream Team.

A prva petorka te osvetničke vrste mogla bi izgledati ovako – Stephen Curry, Jason Tatum, LeBron James, Kevin Durant i Anthony Davis. No, uvjereni smo, ni druga petorka ne bi bila bez izgleda za olimpijsko zlato a ona bi, birajući između onih koji su voljni igrati sljedećeg ljeta, mogla izgledati ovako: Kyrie Irving, Devin Booker, Jimmy Butler, Julius Randle, Bam Adebayo.

GALERIJA Hrvatski košarkaši uvjerljivo svladali Irsku 89-42

LeBron James
1/8

Kako piše Associated Press, voljni igrati za reprezentaciju u olimpijskom ljetu su još i Kawhi Leonard, DeMar DeRozan, Bradley Beal, Jaylen Brown, Donovan Mitchell, Khris Middleton, Julius Randle, Zach LaVine, Aaron Gordon, Zion Williamson, Paul George...

– To je nešto što dosad nisam učinio. Definitivno želim biti u tom timu – kazao je Stephen Curry, trostruki NBA prvak s Golden State Warriorsima.

Curry je dosad igrao na dva Svjetska prvenstva (2010. i 2014.) i u oba slučaja bio svjetski prvak, no olimpijsko zlato nema jer je, u ljeto 2016., odustao od reprezentacije zbog problema s gležnjem i koljenom.

VEZANI ČLANCI:

Budući da je u sastavu reprezentacije samo 12 mjesta, bit će to slatke muke za one koji će igrače birati, a to su ponajprije izbornik Steve Kerr, ali i izvršni direktor USA Baskestballa Grant Hillz, odnosno direktor reprezentacije Sean Ford. A u postupku animiranja najvećih NBA zvijezda sudjeluje LeBron James.

Na Olimpijskim igrama u Parizu želi igrati i Joel Embiid, čovjek bez nacionalne pripadnosti. On se još nije odlučio hoće li nastupati pod zastavom rodnog mu Kameruna ili će igrati za SAD ili pak za Francusku čije državljanstvo ima od 2022. godine.

Odluči li se ipak za Kamerun, moglo bi se dogoditi da Embiid sljedeće ljeto zaigra protiv Hrvatske jer je i Kamerun bio pobjednik jednog od pretkvalifikacijskih turnira.

– Moj cilj je igrati na Olimpijskim igrama. Sviđaju mi se sve tri opcije. Da se Kamerun već kvalificirao za Pariz, to bi bila laka odluka, no to je još u zraku - kazao je najkorisniji igrač osnovnog dijela NBA lige.

VIDEO Ancelotti: Modrić je pokazao ono što tražim od igrača koji je ljutit jer ne igra

Komentara 3

XY
XYZ52
18:58 04.10.2023.

Nisu oni nikakva "osvetnicka bojna" da se s njima ne moze nadigravati i pobjediti. U toj bojni netko treba igrati i ozbiljnu obranu a ne samo napucavati trice. Kad ne ide vanjski sut, oni su mrtvi bez ispaljenog metka. Djedica LeBron sa svojih 38 godina (kao nas Modric) moze iduce godine igrati u ligi veterana a ne na Olimpijadi.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
22:39 04.10.2023.

Ironija: opet neće biti svjetski prvaci. Olimpijske igre nisu svjetsko prvenstvo :-D

MI
mikimouse12
18:21 04.10.2023.

Pa na Olimpijske igre jedino i posalju najbolje od najboljih. To je opce poznato. Ovo moze biti iznenadenje samo mojim roditeljima koji uopce neznaju nista o kosarci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije