Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Aco Petrović se oslonio na veterane i s Brazilom krenuo s 2-0

Aco Petrović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
28.11.2017.
u 15:19

Za razliku od hrvatske reprezentacije, koja se zahvalila i njemu i svojim veteranima (osim Simonu), Petrović se itekako oslanja na veterane (Garcia 37, Varejao 35) i oni su mu najbolji igrači na parketu

Donedavni hrvatski košarkaški izbornik Aleksandar Petrović u dalekom je Brazilu uspješno započeo svoj mandat na čelu "selecaoa". Nakon gostujuće pobjede kod Čilea (83:76), Acini izabranici dobili su i prvu domaću utakmicu i to protiv Venecuele (72:60).

Susret je odigran na Petroviću dobro poznatoj lokaciji, u Olimpijskom parku u Barri, baš tamo gdje je hrvatski stručnjak odveo Lijepu Našu do olimpijskog četvrtfinala. I gdje je s Hrvatskom i pobijedio reprezentaciju domaćina što će kasnije i presuditi da baš on preuzme selekciju najveće južnoameričke zemlje.

Za razliku od Petrovića, koji je krenuo sa 2-0, njegov nasljednik na kormilu hrvatske reprezentacije Ivica Skelin krenuo je sa 0-2. Uostalom, za razliku od čelništva Hrvatskog košarkaškog saveza, koji se odlučio zahvaliti svojim veteranima (osim Simonu), Petrović se kao izbornik Brazila na njih itekako oslonio. Jer, i Brazil muku muči u ovim kvalifikacijama budući da ne može računati na svoje NBA (Caboclo, Felicio, Nene, Neto, Nogueira) igrače, ali i one u euroligaškim klubovima (Huertas).

Zapravo, najstariji reprezentativci Garcia (37) i Varejao (35), bili su najbolji pojedinci, naročito Varejao. Taj igrač koji za sobom ima 14 godina igranja u NBA ligi, ali je trenutno bez ugovora, upisao je 16 koševa, 12 skokova i dvije asistencije. Garcia je pak upisao devet koševa, sedam asistencija i šest skokova.

Osim toga, Petrović je u to društvo u kojem pet od 12 igrača ima 30 i više godina vješto uklopio jednog nadarenog 18-godišnjaka Yaga Dos Santosa koji se jako dobro snašao i igrač je koji stvara višak.

- Petrović je fleksibilniji trener od našeg prethodnog izbornika Rubena Magnana, ali kada kročimo na parket onda se žestoko radi. Premda smo imali samo 4-5 dana treninga, on je već postigao nešto što je htio. Magnano je tražio da se poštuju linije dodavanja, a Petrović od nas traži da prodiremo što više i izbacujemo lopte na vanjske šutere. Meni se to jako svidjelo, to je jako dobra filozofija za nas igrače i sada samo moramo što više raditi na tome - kazao je Alex Garcia, igrač brazilskog kluba Bauru.

Komentara 1

KO
kodifan
03:34 29.11.2017.

bravo aco...vratit ces se ti ponovo u hr repku..kad tad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije