Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove uštede za pretp

Jednostavno više kulture uz pretplatu na Večernji list

Zagrebačka filharmonija
Nada Pleskonjić/BGF
07.10.2010.
u 15:41

Izvedbom skladbe Samba da camera Ive Josipovića počinje nova sezona Zagrebačke filharmonije u znaku 140. obljetnice. U slavnom Koncertu u a-molu Edvarda Griega nastupa briljantni ruski pijanist Nikolaj Luganski.

OD BOLERA DO SAMBE ZA POČETAK SJAJNE SEZONE!
 
Izvedbom skladbe Samba da camera Ive Josipovića započinje nova sezona Zagrebačke filharmonije u znaku 140. obljetnice. U slavnom Koncertu u a-molu Edvarda Griega nastupa briljantni ruski pijanist Nikolaj Luganski. Samo za pretplatnike Večernjeg lista na kupnju pojedinačnih ulaznica osiguran je popust od 15%. Ne propustite ovaj jedinstven događaj.
 
ZAGREB - Sezona počinje! Izvedbom poznate i nagrađivane skladbe Samba da camera predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića u četvrtak, 7. listopada  počet će nova sezona Zagrebačke filharmonije u kojoj će naš najpoznatiji simfonijski orkestar obilježiti 140 godina uspješnog djelovanja u Zagrebu i Hrvatskoj. Koncertom pod naslovom "Od bolera do sambe" ravnat će cijenjeni maestro Uroš Lajovic, već više od tri desetljeća jedan od vodećih dirigenata u regiji, koji je u sezoni 2010./2011. preuzeo mjesto umjetničkog savjetnika orkestra. Program će započeti slavnom predigrom operi Majstori pjevači Richarda Wagnera, a nastaviti atraktivnom Josipovićevom Sambom te dvjema velikim uspješnicama iz opusa francuskog majstora Mauricea Ravela: Pavanom za preminulu infantkinju i globalno poznatim Bolerom.  U fokusu večeri bit će slavni Koncert u a-molu norveškog skladatelja Edvarda Griega i briljantni ruski pijanist Nikolaj Luganski, čiji prvorazredni pijanizam "krajnje tehničke tečnosti i dubinske glazbene kvalitete" (Gramophone) redovito oduševljava i publiku i kritiku.
 
Laureat prestižnog natjecanja Čajkovski, "veliki majstor tonskih boja" (Vjesnik), nastupao je uz najveće orkestre i vodeće dirigente svijeta, a stalni je suradnik najvećih glazbenih zvijezda poput slavnog violinista Vadima Rjepina i operne dive Ane Netrebko. "Gotovo je nezamislivo da se unutar skromne, asketske, pomalo pjesničke pojave toga mladog čovjeka krije takav glazbeni vulkan kojim upravlja visoko nadahnut, no strog i odlučan misaoni nadzor", zabilježio je jedan moskovski kritičar.
 
Od bolera do sambe - uz Lajovica i Luganskog. Jedan orkestar - bezbroj glazbenih doživljaja na početku nove, sjajne sezone.

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:32 16.10.2010.

Postanite dio POWERPLAY MANAGER zajednice! Najbolji manager online, zasad ima hokej i nogomet, a u bliskoj budućnosti dolaze i mnogi drugi sportovi (tenis, formula 1, rukomet…)! Budite manager svoje nogometne ili hokej ekipe i u ovoj dinamičnoj i uzbudljivoj igri pobjedite ostale managere!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije