Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovarska policija:

'O stranici na Facebooku obavijestili su nas građani'

Ćirilica u Vukovaru
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL, ilustracija
10.04.2014.
u 16:17

U policiji ne znaju je li Facebook-profil s kojeg je potekao poziv na bojkot dok "ćirilica ne izađe iz Vukovara" i dalje aktivan ili je u međuvremenu ugašen

Poziv na bojkot kupnje srbijanskih proizvoda kao i poziv na bojkot trgovina u vlasništvu građana srpske nacionalnosti u Vukovaru i dalje je središnja tema razgovora u Vukovaru. Komentirajući poziv na bojkot jedni ga ne uzimaju ozbiljno dok drugi strahuju do čega bi sve takav neodgovoran poziv i etiketiranje moglo dovesti.

S pozivom na bojkot upoznata je PU Vukovarsko-srijemske županije koja je o svemu obavijestila Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO). Glasnogovornik Policijske uprave Domagoj Džigumović novinarima je potvrdio da je policija primijetila tu stranicu i da je o njezinu sadržaju obavijest dobila od građana.

U policiji ne znaju je li Facebook-profil s kojeg je potekao poziv na bojkot dok "ćirilica ne izađe iz Vukovara" i dalje aktivan ili je u međuvremenu ugašen.

– U svakom slučaju svi daljnji postupci u nadležnosti su Županijskog državnog odvjetništva – istaknuo je Džigumović. Iz ŽDO-a su kratko prenijeli da još uvijek do njih nije došao taj predmet. Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara još jučer su izvijestili da je sporni profil, na ime Marijana Horvata, ugašen i da bi i oni željeli znati tko stoji iza toga te su pozvali policiju da istraži cijeli slučaj. U međuvremenu su uslijedile brojne prozivke o mogućim autorima poziva na bojkot usmjerene prema neodgovornim i anonimnim pojedincima.

>> Antifašisti Stožeru: Bojkot u Vukovaru kao uvod u Kristalnu noć

>> 'Bojkot srpskih trgovina u Vukovaru poziv je na linč'

>> Vukovarci zgranuti pozivom na bojkot srpskih trgovina

Komentara 24

Avatar žrtve tuđmanizma
žrtve tuđmanizma
16:41 10.04.2014.

ne znam tko je autor ove fb stranice ali zato zam nekaj drugo,ono bitnije,70% slavonaca i posavaca ide u srbiju i srpsku republiku po jeftinije cigarete,pivu,gorivo i ostalu hranu da ne nabrajam sada i pored toga dobiju još povrata poreza od 18% e sad ono najbitnije,da je netko rekao vukovarskim braniteljima ili braniteljima slavonije i baranje te brodskoposavske županije davne 1991,e 92, 93,94,95 i 96 da će morati ići kod dojučerašnjeg neprijateljam po jeftiniju hranu odosno u današnju srbiju i srpsku republiku mislim da bi franjo tuđman prošao kao musolini na trgu bana jelačića,da hrvatski branitelj spadne u franjinom tisućljetnom snu da ide zbog skupoće u slavoniji kod dojučerašnjeg neprijatelja kako bi kupio tu jeftiniju hranu da nahrani svoju djecu je tolika sramota franje tuđmana.njegovog hdz,a i ove države,samo je dovoljno pogledati vikendom kolike su kolone prema bosni i srbiji sa našim pločicama je dovoljan znak ove jadne i bijedne državice i onog lažova franje tuđmana koji je obećavao nekakve tisućljetne snove a doveo narod do dna,porkijte se hadezeovci preko glave a i vi iz stožera koji primate po 15 tisuća zarazliku od mnogih hrvatskih branitelja i građana koji danas nemaju ni za kruh,tko nije bio u slavniji neka se ne javlja i neka šuti,jer netko iz zagrebaili dalamcije nema pojma o životu vukovaraca kojim nitko ne želi pomoći osim tobože kad se osnivaju kojekakvi stožeri za obranu davno oslobođenog grada,.

DU
Deleted user
16:59 10.04.2014.

Jedino koga možete bojkotirati to su političari.

Avatar CHOW
CHOW
16:42 10.04.2014.

sve se može utvrditi ili je ovo divlji zapad gdje su pozivi na linč normala , pojedincima čak pozeljna i opravdana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije