Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u muzeju tambura

Učiteljice iz Našica u Slavonskom Brodu naučile sve o tamburi

slavonski brod
Foto: Ivica Galoić/Pixsell
1/7
03.10.2014.
u 20:54

Hrvatska turistička zajednica osigurala je sredstva za održavanje dvadeset edukacijskih radionica kojima je svrha promicanje kulturnog naslijeđa Brodskog Posavlja...

Hrvatska turistička zajednica osigurala je sredstva za održavanje dvadeset edukacijskih radionica kojima je svrha promicanje kulturnog naslijeđa Brodskog Posavlja.

Radinice su namjenjene organiziranim turističkim grupama koje uz brojne znamenitosti grada na Savi žele razgledati i jedinstveni u svijetu Muzej tambura, čiji se stalni postav od prije dvije godine nalazi u zapadnoj kurtini tvrđave Brod. Prva grupa danas je već posjetila Slavonski Brod i upoznala se s poviješću ovih tradicijskih glazbala, a u svojstvu predsjednika gradske Turističke zajednice grupu turista dočekao je i gradonačelnik Mirko Duspara.

Učiteljice osnovnih škola iz Našica Slavonski Brod su posjetile u sklopu svog studijskog putovanja organiziranog povodom Međunarodnog dana učitelja, koji se obilježava 5. listopada. Osim razgledavanja zanimljivog postava Muzeja imale su prigodu vidjeti i tradicijski način izrade tih žičanih instrumenata, pa i upoznati se s osnovama sviranja na tamburi. Nakon prezentacije, učiteljicama iz Našica zasvirao je tamburaški sastav "Širok šor" i pokazao im kako to u praksi zvuči.

Foto: Ivica Galoić/Pixsell

>>U Slavonskom Brodu otvoren prvi muzej tambure u svijetu

>>Brod dobiva prvi muzej tambure u Hrvatskoj, jedinstven i u svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije