Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radovi

U županjskoj Posavini u tijeku obnova 660 kuća

obnova u Gunji
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
01.09.2014.
u 14:22

Prema tim podacima najveći broj kuća, njih 453, vlasnici obavljaju sami.

Radovi na obnovi poplavljenih kuća u županjskoj Posavini odvijaju se prema planu. Na dan 31. kolovoza 2014. obnavlja se 660 poplavljenih kuća, navode iz ministarstva graditeljstva odakle su iznijeli najnovije podatke koji govore o trenutačnom stanju.

Prema tim podacima najveći broj kuća, njih 453, vlasnici obavljaju sami. Od tog broja, u prvom stupnju oštećenja, su 232 kuće za obnovu kojih se vlasnicima ukupno isplaćuje 40 tisuća kuna u dva obroka, a 221 kuća je drugog stupnja oštećenja za koji se isplaćuje 70 tisuća kuna, isto tako u dva obroka. Država je vlasnicima te 453 kuće do sada isplatila 15 milijuna kuna. Vlasnici 187 kuća obnovu su prepustili državi.

Od tog je broja u tijeku obnova 9 kuća na području općine Vrbanja, a 47 kuća na području općine Drenovci. Na području općine Gunja obnavlja se 39 kuća. Prema naseljima, od 660 kuća u obnovi, na području Gunje ih je 345, u općini Vrbanja na području naselja Strošinci je 51 kuća, na području općine Drenovci u naselju Rajevo Selo 150, u Račinovcima 59, u Posavskim Podgajcima 32 te na području Đurića 23 kuće.

- Do 31. kolovoza ukupno je 855 vlasnika/korisnika potpisalo izjavu o obnovi. Sve su potpisane izjave u različitim fazama realizacije; provjera vlasništva i prebivališta, priprema isplate… Radovi na obnovi odvijaju se i na zgradama javne namjene, navode iz ministarstva.

>> Država osigurala 85 milijuna za saniranje prometnica u poplavljenoj Posavini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije