Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga u Koprivnici

Gradonačelnica lažirala putne naloge u iznosu od 4000 kuna?

Vesna Željeznjak
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
04.04.2014.
u 07:47

U Zagreb putovala autom vatrogasaca, a pisala da se vozila vlastitim autom

SDP-ova saborska zastupnica i gradonačelnica Vesna Želježnjak na meti je državnoga odvjetništva zbog sumnje da je oštetila proračun grada Koprivnice za nekoliko tisuća kuna. Nakon što su mediji otkrili kako se za potrebe prijevoza u Zagreb na saborske sjednice koristila službenim automobilom u vlasništvu gradske Javne vatrogasne postrojbe, što se kosi sa Zakonom o vatrogastvu, za slučaj se zainteresirao Uskok.

Ovih je dana istragu o tom slučaju povjerio Općinskome državnom odvjetništvu (ODO) u Varaždinu.

– Poduzimaju se potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica – kazao je Darko Galić, glasnogovornik ODO-a.Prema podacima iz izvora bliskih istrazi, u čitavoj priči najsporniji su putni nalozi koje je V. Želježnjak pisala za dane kojima je u Sabor putovala vatrogasnom Opel Insignijom kao da je putovala vlastitim automobilom.

Navodno je riječ o petnaestak naloga kojima je, sumnja se, koprivnički proračun oštećen za nešto više od 4000 kuna.

Doznajemo kako SDP-ova zastupnica u ovome trenutku ima status osumnjičenice. Iz odvjetništva to jučer nisu ni potvrdili niti opovrgnuli pravdajući se tajnošću postupka u ovoj fazi.

– Jedino što bih želio u ovoj fazi predmeta naglasiti je to da iz podataka s kojima mi raspolažemo  proizlazi da gospođa Želježnjak kao saborska zastupnica i gradonačelnica nije oštetila državni proračun,  niti proračun Koprivnice, a niti da je bilo koga oštetila, zbog čega mirno očekujemo daljnji razvoj situacije. O navedenim podacima ne mogu u ovom trenutku detaljnije govoriti zbog stadija postupka i interesa obrane, ali iste ćemo svakako prezentirati nadležnom tijelu u daljnjem tijeku postupanja, kada i ako se za to ukaže potreba – izjavio je Krunoslav Kunštić, odvjetnik Vesne Želježnjak.

>> Glasnogovornica Dijana Sušac: Vozilo nisam koristila u privatne svrhe

Komentara 45

KA
kafka
08:46 04.04.2014.

U svakom slučaju osuđujem takvo ponašanje. 4000kn? A zaniljivo je da kad vam netko ukrade nešto do vrijednosti 2000kn policija niti ne piše kaznenu prijavu. SDP je svojim potezima Koprivnicu odštetio za milijune ali to je 'politički dopustivo' i nikom ništa.

VU
vulgaris
08:25 04.04.2014.

Bundesliga

EV
Evaluna0309
09:03 04.04.2014.

Zanimljivo, padaju jedan za drugim, napokon se klupko odmotava. Idemo dalje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije