Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mijenjaju pravila

Zlatna Malina nakon kritika uklonila 12-godišnjakinju iz nominacija za najgoru glumicu

Foto: profimedia
1/3
26.01.2023.
u 18:40

Čini se kako Zlatne Maline u budućnosti očekuju nova pravila jer je Wilson otkrio kako će smjernice za glasovanje onemogućavati da bilo koji izvođač ili filmski redatelj mlađi od 18 godina bude razmotren za nagradu. Do sada su, podsjećamo, mnoga djeca bila nominirana za ovu nagradu.

Uz Oscare, američka filmska nagrada koja se dodjeljuje gotovo u isto vrijeme, odnosno dan prije dodjele Oscara, jest Zlatna malina, a dodjeljuje se za najgora filmska ostvarenja. Utemeljio ju je američki pisac reklamnih tekstova i publicist John J. B. Wilson 1981. godine. Ove godine nominacijama su razljutili čak i one koji su voljeli pratiti ovu nagradu, a sve zbog toga što su nominirali i 12-godišnju djevojčicu Ryan Kieru Armstrong. Ryan je nominaciju zaradila zbog uloge u filmu 'Firestarter', a riječ je o adaptaciji romana Stephen Kinga iz 1980. godine o djevojčici koja ima moć pirokineze.

Organizatori Zlatne Maline nisu puno marili za dob pa su je nominirali, a u njezinu obranu su odmah stale kolege. Suosnivač ove nagrade, John Wilson se javio nakon kritika i rekao kako je oko 1100 članova glasalo za nju i da je dospjela na peto mjesto i da se nakon toga vijećalo hoće li se 12-godišnjakinju uvrstiti među nominirane upravo zbog godina. Na kraju su ipak odlučili da hoće i to kako bi poštovali broj glasova.

- Vidim kako se ovo može protumačiti kao zloban potez, ali mi nismo tako mislili. Mislim da su se ljudi bez razloga uzrujali. Sav taj bijes je interesantan, možda čak i jest opravdan, ali mislim da je sve prenapuhano. Pa to je Zlatna malina, čovječe - rekao je Wilson i ipak priznao da su možda pretjerali s nominacijom mlade glumice.

Foto: youtube

Čini se kako ih je sve to navelo na razmišljanje jer su sada odlučili da Zlatna malina uvodi nova pravila, a s tim u vezi se i nominacija 12-godišnje Ryan briše.

- Ponekad radite stvari bez razmišljanja, a onda vas zbog toga prozovu. I onda shvatite da upravo zbog takvih stvari i postoje Zlatne Maline - rekao je Wilson danas, priznavši kako je nominacija bila "neosjetljiva", a kritike na mjestu. Ispričao se i samoj Armstrong te poručio kako mu je žao zbog bilo kakve povrede koju je doživjela kao rezultat njihovih izbora. Također, čini se kako Zlatne Maline u budućnosti očekuju nova pravila jer je Wilson otkrio kako će smjernice za glasovanje onemogućavati da bilo koji izvođač ili filmski redatelj mlađi od 18 godina bude razmotren za nagradu. Do sada su, podsjećamo, mnoga djeca bila nominirana za ovu nagradu. 

Inače, glumac Devon Saw (44) je rekao da je ovo "dokaz da Malinom upravljaju bezdušni ljudi. Nominirali su 12-godišnjakinju za najgoru glumicu. J***š njih. To dijete može izrasti u vrhunsku glumicu, da joj vi sada niste ušli u glavu". 

- Zlatna malina je zlobna nagrada bez imalo stila, a odvratno je i potpuno pogrešno što su nominirali dijete za najgoru glumicu. Izlažete je riziku od bullyinga ili nečem gorem - tvitao je također mladi Julian Hillard (11).

Film je, inače, pobrao mnoge negativne kritike pa je tako i The Guardian pisao kako u filmu "nitko nema pojma što radi i što je važnije, ne znaju niti zašto". Rolling Stone je film proglasio 'katastrofom', ali svi su oni bili vrlo blagi u kritici prema mladoj glumici.

- Armstrong je dala sve od sebe u ovoj nemogućoj ulozi - napisali su tako.

VIDEO Večernji list sjajnim je partyjem i koncertom Daleke obale proslavio izlazak novog portala

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije