Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odšteta

Zbog objave slika Kate u toplesu prinčevski par traži paprenu svotu

kate middleton
Foto: Press Association/PIXSELL
1/5
03.05.2017.
u 10:07

Par od tabloida Closer, koji je sporne fotografije objavio 2012. godine, traži odštetu od 1,5 milijuna eura. Fotografije su snimljene tijekom odmora para na jugu Francuske

Kate i njezin suprug princ William traže 1,5 milijuna eura odštete i kamata od tabloida Closer koji je 2012. objavio fotografije vojvotkinje od Cambridgea golih grudi, izjavio je u utorak jedan od odvjetnika tog časopisa na suđenju.

Te fotografije snimljene na odmoru na jugu Francuske daju "pozitivan imidž paru", smatra odvjetnik Paul-Albrt Iweins, osuđujući "anglosaksonsko argumentiranje odštete i kamata".

Tužitelj na sudu u Nanterreu, u pariškoj regiji, gdje se održava suđenje, zatražio je prethodno "vrlo ozbiljne kazne".

Tabloidu Closer, koji pripada izdavaču Mondadori France, podružnici talijanske tvrtke Arnoldo Mondadori Editore (holding Fininvest Silvija Berlusconija), sudi se zbog povrede privatnosti.

Afera potječe iz 2012. kad su 14. rujna objavljene fotografije ukradene od vojvotkinje od Cambridgea u kupaćem kostimu i golih grudi.

Na slikama snimljenim teleobjektivom, prinčevski par sunča se na terasi luksuznog imanja u Luberonu, vlasništvu plemića Linleyja, nećaka engleske kraljice.

Fotografije su izazvale gnjev Buckinghamske palače i zgražanje u Velikoj Britaniji.

Komentara 2

AD
adrad
11:41 03.05.2017.

Vjerujem da se nema čega sramiti. A ako ih se srami neka ih ne pokazuje jer mora biti svjesna da je se prati što god radila.

DO
dopizdilomi
10:18 03.05.2017.

Ako su ukradene neka tuži one koji su joj ih ukrali. Neka da MI6 ili već čemu posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije