Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Važnije od novca mi je što je moj kauč svima udoban

Ideja za ovakav kauć rodila se prije 15 godina lada su shvatili da postoje drveni stolci i naslonjači, ali ne i kauč
08. ožujka 2016. u 08:15 2 komentara 3977 prikaza
05.03.2016., Rijeka - Otvorenje Babaloo Concept Storea na kojem je izlozen drveni kauc dizajnera Mie Kovacic, Mikule Radmana i Alexa Pilepica. Na otvaranju su kuhali Andrej Barbieri, Deniz Zembo a pozdravio ih je poznati kuhar Stevo Karapandza. Photo: Gor
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Na otvaranju riječkog Babaloo concept storea voditeljica IN Magazina i dizajnerica Mia Kovačić i njen kolega dizajner Mikula Radman predstavili su drveni kauč koji su zajedno osmislili.

Neobičan ali udoban dizajn

– Mikula je već prije 15 godina počeo razmišljati o drvenom kauču jer je uočio da postoje drveni stolci, klupe i naslonjači, ali ne i kauč. Zarazio me tom idejom i krenuli smo zajednički crtati i smišljati dizajn – objašnjava nam Mia.

Put od ideje do realizacije trajao je nekoliko godina sve dok nisu došli do savršenog dizajna.

– Kad se radi s drvom, linije moraju biti pročišćene i naglašavati materijal. Našim zajedničkim crtežima i ispravljanjima linija i principom briši – piši došli smo do pročišćene linije kakvu smo htjeli, no znali smo da će biti dosta komplicirano to izvesti jer pravo drvo treba znati savijati i imati posebnu prešu. Bili smo svjesni da ćemo to teško ostvariti u Hrvatskoj – prisjeća se voditeljica. No ni nju ni Mikulu to nije obeshrabrilo jer su znali da imaju dobar i sasvim drukčiji proizvod. U realizaciji ideje pomogao im je zajednički prijatelj Alex Pilepić koji radi na polju dizajna i svojim poznanstvima pomogao im je da pronađu tvornicu u Italiji zainteresiranu za izradu kauča. – Ovo je neobičan skulpturalni dizajn neklasičnog izgleda i postoje neke indicije da bi mogao dobro zaživjeti na azijskom tržištu jer klijenti tamo cijene drvo i vole kad je namještaj kompletno napravljen od drva – objašnjava Mia.

U Rijeci su predstavili kauč dug dva metra, ali imaju nacrte i za kauč od tri metra te drvenu fotelju i razne kožne i krznene dodatke.

Sviđa se struci i kupcima

Dobre reakcije posjetitelja u Rijeci dale su im vjetar u leđa i potvrdile da su na izvrsnom putu.

– Kritična sam i kada je u pitanju moj i tuđi rad, ali po reakcijama prijatelja i neprijatelja te ljudi iz struke mislim da smo pogodili. Važnije nam je od bilo kakvog novca što se kauč svima sviđa i što je udoban – veli Mia. U studiju IN Magazina sada dominiraju sivi i bijeli kauč pa pitamo Miju postoji li želja da ih se zamijeni njenim kaučom. – Možda bi tom prostoru odgovarao naš kauč, ali mislim da nema potrebe u IN Magazinu miješati moj voditeljski s dizajnerskim poslom – veli. 

>> Masovni egzodus članova HDDU zbog novog ministra

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • Deleted user:

    udobno? hm...mirali bi takve staviti u cinestar jer ce biti udobnije pogledati koji dvosatni film...lijepo izgleda ali udoban sigurno nije...ok mozda i je za lezati 2 minute

  • Drugarica Marica:

    ovo je udobno samo za sjest se I poslikat se I onda se brzo dignuti.