Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavljao hrvatsku na eurosongu

Teška dijagnoza natjerala ga je da se povuče iz javnosti, a sada se pojavio u 'Dobro jutro, Hrvatska', neprepoznatljiv je

Zagreb: U KC Dražen Petrovi? održan tradicionalni 26. Boži? u Ciboni
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/7
30.11.2022.
u 13:51

Dramatičnom baladom 'Daješ mi krila' prošao je u finale, a završio je na dvanaestom mjestu nakon prave drame. Naime, Ivan Mikulić i njegov tim zakasnili su na jednu od generalnih proba, zbog čega su ih organizatori htjeli diskvalificirati, no to se na kraju nije dogodilo.

Glazbenik Ivan Mikulić prije 18 godina predstavljao je Hrvatsku na Eurosongu, a potom se zbog studija i zdravstvenih problema povukao sa scene. Dramatičnom baladom 'Daješ mi krila' prošao je u finale, a završio je na dvanaestom mjestu nakon prave drame. Naime, Ivan i njegov tim zakasnili su na jednu od generalnih proba, zbog čega su ih organizatori htjeli diskvalificirati, no to se na kraju nije dogodilo.

Karijeru je započeo 1995. godine kada se s pjesmom 'Ti i ja' natjecao na Dori, a 1999. godine imao je još jedan hit, pjesmu 'Pustite me da je volim' koja je aktualna i danas. Nastupao je na brojnim festivalima i pjevao u dijaspori.  Diplomirao je novinarstvo i odnose s javnošću na Filozofskom fakultetu u BIH, a onda se 2008. godine povukao iz javnosti, ne samo zbog studija već i zbog zloćudne bolesti. Naime, prije devet godina javnosti je otkrio kako je 'pobijedio' tumor na mozgu.

Mikulić se sada ipak pojavio u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'. Tamo je razgovarao s voditeljima Doris Pinčić i Mirkom Fodorom.

Ivan je ovim povodom i zapjevao, a došao je zbog toga što nastupa na 27. Širokobriješkoj večeri. 

- Nakon dugog niza godina i covid godina konačno su se opet mene sjetili, nisu me zaboravili. Predsjednik Zavičajne zajednice Široki Brijeg me izvadio iz naftalina. Neko vrijeme je ipak učinilo svoje - kazao je glazbenik. 

Foto: HRT

Podsjetimo, nakon što mu je dijagnosticiran tumor, Mikulić je progovorio o svojoj dijagnozi.

- Prva misao je bila što s djecom. Iako sam isprva mogao ići na gaže, nakon nekog vremena počeli su se ponavljati problemi s ravnotežom. Nisam mogao voziti auto i nisam mogao podnijeti veliku buku. Danas je to razdoblje iza mene - ispričao je Mikulić u intervjuu za Story, a potom je dvije godine nakon otkrio kako mu vrhunac karijere nije bio Eurosong već uloga u rock- operi Jesus Christ Superstar koja je igrala u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Ivan se nekoliko puta pokušao vratiti na glazbenu scenu, no nije uspio ostvariti uspjeh i popularnost kakvu je imao prije.

VIDEO Ivana Knoll pozirala na plaži u Dohi i otkrila kako se nosi s titulom najseksi navijačice

Ključne riječi

Komentara 4

RI
rimac444
14:11 30.11.2022.

Ivan Mikulić je nesumnjivo najljepši muški glas hrvatske popularne glazbe i velika je šteta što je bolest napravila tom čovjeku. bilo bi lijepo slušati ga i da se opet vrati na glazbenu scenu.

HR
hrxxx111
12:42 01.12.2022.

Sokirao sam se kad sam ga vidio.

ZA
zarko815
11:01 01.12.2022.

Hvala ti Ivane za tvoje pjesme i svako di dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije